Koronavirüs Geçirenlerde Bu İz Görülüyor

İngiliz Profesör Tim Spector, bir kişinin daha önce koronavirüs geçirip geçirmediğine ilişkin yapılan bir araştırma sonucunu paylaştı.

Koronavirüs Geçirenlerde Bu İz Görülüyor

Spector, kovid-19'un tırnaklarda iz bıraktığını belirterek, ilgili izin Beau çizgileri olarak isimlendirildiğini bu durumun vücudun hastalıktan kurtulduğu noktada ortaya çıktığını söyledi.

Çin'in wuhan kentinde ortaya çıkan ve milyonlarca insanın ölümü, milyonlarca insanın da hastanelere yatmasına neden olan koronavirüs salgını tüm dünyada endişeyle takip ediliyor. 2 yıldır bilim insanlarının merceği altındaki virüsle ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkıyor.

İngiliz Profesör Tim Spector, koronavirüs geçiren insanların tespitinde önemli bir bulguya ulaşıldığını aktardı. Yapılan araştırmaya göre, koronavirüs atlatan insanların antikorun yanı sıra tırnaklarında Beau çizgileri olarak isimlendirilen tırnakta bir iz bıraktığı ortaya çıktı. Profesor Spector, ilgili çizgilerin sadece virüs atlatıldıktan sonra ortaya çıktığını vyurgularken, Beau çizgilerinin kızamık ve kabakulak hastalıklardan sonra da tespit edildiğini hatırlattı.