Koronavirüs Geçirenlerde 2 Ay Sonra Görülebiliyor…

İtalya’da sürdürülen bir araştırmada yeni tip koronavirüs atlatan kişilerin taburcu edildikten 2 ay sonra bilişsel ve davranışsal sorunlar yaşayabildiği ortaya çıktı.

Koronavirüs Geçirenlerde 2 Ay Sonra Görülebiliyor…

Avrupa Nöroloji Akademisi 7. Kongresi’nde sunulan araştırmanın raporunda, koronavirüs hastalarının nörobilişsel yeteneklerinin test edilmesi için taburcu edilmelerinin ardından iki aylık süreçte MR’larının çekildiği vurgulandı.

Çalışmada, hastaların yüzde 50’sinden fazlasında bilişsel sorunlar, yüzde 16’sının çalışma belleğini yönetme, esnek düşünme ve bilgi işlemeyle ilgili sorunlar, yüzde 6’sının ise görsel-uzamsal sorunlar yaşadığı, yüzde 25’inde ise tüm bunların kombinasyonlarının görülebildiği belirtildi.

İlgili raporda, her 5 hastadan birinde travma sonrası stres bozukluğunun yüzde 16’sında ise depresyon belirtileri görüldüğü aktarıldı.

Bilişsel sorunların gençleri daha çok etkilediğine dikkat çekilen raporda 50 yaş altındaki vakaların çoğunun çalışma belleği yönetimi, esnek düşünme ve bilgi işlemeyle ilgili sorunlar yaşadıkları kaydedildi.