Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesinden Yeni Koronavirüs Mutasyonu Açıklaması: Ciddi Sonuçlara Neden Olabilir Ama...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, A haber canlı yayınında İngiltere'de kontrolden çıkan yeni mutasyon ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesinden Yeni Koronavirüs Mutasyonu Açıklaması: Ciddi Sonuçlara Neden Olabilir Ama...

Koronavirüsün mutasyona uğraması Avrupa ile birlikte tüm dünyayı alarma geçirirken, Türkiye aralarında İngiltere'nin de olduğu 4 ülkeden uçuşlara kapatıldı. 

Konuya ilişkin Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, canlı yayında değerlendirmelerde bulundu. Prof. Haköksüz, ilgili mutasyonun etkilerinin henüz bilinmediğini, ciddi sonuçları olabileceğini vurgulayarak, "Bu mutasyon geçtiğimiz Nisan ayında Brezilya'da belirlenmiş daha sonra Güney Afrika'ya geçmiş. Eylül ayında da İngiltere'nin Güneyinde tespit edilmiş. Fakat tek başına daha yüksek düzeyde olabilmesi için diğer birçok alanda fonksiyonunu değiştirebilecek özellikte olması gerekiyor. Turkuaz renklilerde değişim olmamış kaybolmuş. Mutasyonik değişim biraz az fakat bu azlık bazen ciddi sonuçlara neden olabiliyor ama benim kişisel düşüncem çok fazla etkilemeyeceği yönünde fakat bunun için mutlaka bazı testlerin yapılması gerekir.Yeni yeni virüsler çıkarsa yeni aşılar çoklu aşı diye tabir edilen bu şekilde hazırlanabilir. Dünyada bunu yok edilebilmesi için tek kurtuluş yolu aşılardır." ifadelerini kullandı.