Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Alınan Tedbirler Yeterli

Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs salgını ile mücadelede yeni tedbirlerin hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusundaki soruları yanıtladı.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü: Alınan Tedbirler Yeterli

A Haber'in canlı yayınına konuk olan Prof. Dr. Özlü, an itibariyle alınan tedbirlerin yeterli olduğunu, topluma karamsar bir şey vermek istemediğini söyledi. Kimsenin kendini güvende hissetmemesi gerektiğini de söyleyen Prof. Dr. Özlü, koronavirüsten korunmanın en güvenli yolunun enfekte olmamak olduğunu, hastalığın kimde nasıl seyrettiğinin belli olmayacağını söyledi.

A Haber Canlı Yayınında konuşan Bilim Kurulu üyesi ayrıca şunları söyledi: Maalesef artışlar devam ediyor. Bu artışlar beklenen bir durum bu artışlar olduğu için bu tedbirlere geçildi. Bu artışlar bize tedbirlerin ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren Pazartesiden sonra bir miktar duraklama ve düşüş başlayabilir.

Umarım başarırız ama başaramazsak tabi daha sıkı tedbirlere ihtiyaç duyulabilir ki ben öyle olmasını hem istemiyorum hem de inşallah olmaz diye umut ediyorum. İnsan hareketliliğini azaltacak gelebilir ama bunları bugünden konuşup karamsar bir şey vermek de istemiyorum. Ama dileğimiz şu bizim şu anda toplumsal alanda alınan tedbirler yeterli. İşe yarayacağına inanıyorum ama burada önemli olan şu bu tedbirleri bypass etmemek lazım. Kimse güvende hissetmesin en güvenli yol enfekte olmamak. Hastalığın kimde nasıl seyrettiği belli olmuyor.Zorunlu değilse evden çıkmayalım toplu taşımaya binmeyelim. İdeal olanı evden çalışmak.