Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Canlı Yayında Açıkladı! Her Şey Normale Dönecek Mi?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Dr. Deniz Çalışkan, A haber'de katıldığı canlı yayında koronavirüs pandemisinde yeni normal sürece ilişkin atılması muhtemel adımları değerlendirdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Canlı Yayında Açıkladı! Her Şey Normale Dönecek Mi?

Yurt genelinde eskisi gibi bir normalleşmenin beklenmemesi gerektiğine vurgu yapan Dr. Çalışkan, bu sürecin 'Yeni normal' olarak adlandırıldığının unutulamayacağını söyledi. Kısıtlamaların gevşetilmesi ve yeni adımlar konusunda ne gibi açıklamaların geleceğini kendilerinin de bilmediğini, Koronavirüs Bilim Kurulu'nun tavsiyelerde bulunduğunu fakat son kararın Kabine tarafından verildiğini söyleyen Dr. Deniz Çalışkan, "Tüm Türkiye gibi ben de büyük bir merakla kabine toplantısının sonuçlarını merakla bekliyorum. Tabii bizler Bilim Kurulu üyeleri olarak da zaman zaman kamuoyunda kendi kişisel görüşlerimizi açıklıyoruz. Tavsiye kurulu kararı olarak kurul kararlarının alındığını hep ifade ediyoruz. Bizler de karar verirken özellikle ülkemizdeki ve dünyadaki mevcut durumu göden geçirerek karar veriyoruz." şeklinde konuştu.

Yeni iş haberleri yayımlandı. Ortaöğretim mezunlarından kamu personeli alımı haberinin detayları ve sadece iş haberlerine göz atmak için TIKLA VE ÜCRETSİZ KATIL.

Kadın-erkek diğer adaylarla arkadaşlık kurup bilgi alışverişinde bulunmak için uygulamayı indir. TIKLA VE İNDİR.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLADI

İl bazında vakaların açıklanmasıyla birlikte yeni bir sürecin de başladığına işaret eden Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi, bundan sonra vatandaşların kendi illerindeki gelişmeleri daha yakından takip edeceği bir döneme girileceğini, yerinde karar yöntemiyle normalleşme adımlarının da atılacağını söyledi.

"NORMAL DEMİYORUZ, YENİ NORMAL DİYORUZ"

Her şeyin normale dönmesi yönünde bir beklenti olduğunu fakat bunun doğru olmadığının altını çizen Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ayrıca, "Büyük bir merakla bir beklenti var her şeye normale dönecek şeklinde. Fakat normal demiyoruz yeni normal diyoruz hatta kontrollü sosyal yaşam olarak geçen sene Mayıs ayında ifade edilmişti yeni normal süreci. Gerçekten Mayıs ayından sonraki süreçte açılma döneminde eğer Kontrollü sosyal yaşamı sağlayabilirsek enfeksiyon zincirini, yayılmayı hastalığın bir kişiden diğer kişiye bulaşmasını azaltabildiğimizi gördük." şeklinde konuştu.

"İLÇE BAZINDA NORMALLEŞME"

İstanbul'da ilçe bazında normalleşme olup olmayacağı yönündeki soruya da yanıt veren Çalışkan, "Bu yerel yönetimlerin birlikte alacağı bir karar. Çünkü İstanbul nüfusu itibariyle komşularımızın nüfusundan daha büyük bir nüfusa sahip mega bir şehir. Bu nedenle ilçeler arasındaki geçişler de çok yoğun olabildiği için tek başına bir ilçenin bir karar alabilmesi tüm Türkiye için tüm iller için biraz zor. İstanbul için şu an için olası gibi görünmüyor açıkçası." dedi.