Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor! Kurban Bayramı için Geri Sayım Sürüyor, Bayramda Yeni Önlemler Alınacak Mı?

Türkiye ve dünyayı etkisi altına alan Yeni tip koronavirüs gölgesinde bir mübarek bayrama daha gireceğiz. Kurban Bayramı'na sayılı gün kala kritik toplantı bugün gerçekleştirilecek. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının saat 17.00 itibariyle video konferans yöntemiyle gerçekleştirileceği, toplantının hemen ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklama yapacağı belirtildi. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ana maddelerinden birinin Kurban Bayramı olabileceği, Kurban bayramında alınacak

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplanıyor! Kurban Bayramı için Geri Sayım Sürüyor, Bayramda Yeni Önlemler Alınacak Mı?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı video konferans yöntemiyle bugün saat 17.00'de başlayacak. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yeni tip koronavirüs pandemisiyle ilgili son gelişmeleri kamuoyu ile paylaşması, 1 Temmuz 2020 koronavirüs güncel tablosunu paylaşması bekleniyor. Türkiye ve dünya Yeni tip koronavirüsün gölgesinde bir bayrama daha hazırlanıyor. Ramazan Bayramı'ndakine benzer sokak kısıtlamalarının olmasının beklenmediği Kurban Bayramı öncesinde Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısından alınacak tavsiye kararları merakla bekleniyor. Bakanlığın kurban kesimleri, pazar yerleri ve diğer konular hakkında alınacağı tavsiye kararları, alınan tedbirlerin ardından Türkiye'deki son durum, yeni normalleşmenin ardından artan vakalar ve diğer konularla ilgili bugün saat 19.00 civarında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarda bulunması bekleniyor.

Dün açıklanan verilerin ardından Türkiye'deki son durum 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 Haziran günlük koronavirüs tablosunu paylaşarak, "Düne kıyasla entübe hasta sayımızda 7 azalma, yoğun bakım sayımızda 8 artış var. Günlük test sayılarımız yakın. Yeni vaka sayımız dünden 81 az, yeni iyileşen hasta sayısıyla yakın. Vaka sayılarını azaltmada yeterince kararlı, tedbirlerde dikkatli değiliz." değerlendirmesinde bulunmuştu. Bakanlık tarafından açıklanan son verilere göre ülkemizdeki toplam vaka sayısı 199 bin 906'ya yükselirken, şimdiye kadar kovid-19 salgını nedeniyle 5 bin 131 insanımızı kaybettiğimiz bildirilmişti. Türkiye'de koronavirüs teşhisi konduktan sonra iyileşerek bu illeti atlatanların sayısı ise 173 bin 111 olarak açıklandı. Bugünkü toplantının ardından açıklama yapması beklenen Sağlık Bakanı Koca'nın 1 Temmuz koronavirüs güncel tablosunu da canlı yayında kamuoyu ile paylaşacağı belirtiliyor.

SİZCE?

Alınan tedbirler ve kontrollü sosyal hayat dönemine ilişkin düşüncelerinizi bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle sayfanın altında yer alan yorum kısmı vasıtasıyla kolaylıkla paylaşabilirsiniz.