Koronavirüs Bilim Kurulu, Pik Noktası İçin Müjdeli Haberi Verdi

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü bir son dakika açıklamasında bulundu. Özlü, pik noktası ile ilgili sevindiren haberi verdi.

Koronavirüs Bilim Kurulu, Pik Noktası İçin Müjdeli Haberi Verdi

Son dakika : Pik noktasını tamamladık.

Koronavirüs salgınında uzun süredir pik noktası merak ediliyordu. Son olarak Mayıs ayının ilk haftasında pik yapacağız denilmişti. (Pik yapmak ne demek: Koronada vaka ve hayatını kaybeden sayısında günlük en yükske rakama ulaşmak pik yapmaktır.)

Yapılan son dakika açıklamasında ise pik noktasının tamamlandığına yer verildi. Ntv canlı yayınına katılan Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Profesör Doktor Tevfik Özlü sevindiren açıklamayı yaptı. Özlü, "Salgında iniş dönemine girildi. Tabi tek günlük veriyle değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir. Önümüzdeki trende de bakmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK VAKA OLAN TARİH

11 Nisan 2020 günü en çok vakanın geldiği tarih diyen Özlü, "5 bini aşan vakamız olmuştu. En çok vakanın olduğu günümüz o gün görülüyor. Ondan sonra iniş başladı. Bu sevindirici, çünkü Avrupa'da bu trendi yakalamaları 12 haftayı buluyor, biz 5 haftada yakaladık. Daha az hasarla, daha az kayıpla, kontrollü bir şekilde salgını yönetiyoruz. Umarız bir gevşeme olmaz. Tedbirlerde çok dikkatli olmalıyız, çünkü bu eğri her an yukarı doğru kıvrılabilir. Fevkalede dikkatli olmalıyız. Ta ki salgını bütünüyle kontrol altına alana kadar." ifadelerini kullandı.

11 Nisan tablosu şu şekildeydi:

YANILTICI OLABİLİR

Özlü, salgının iniş dönemine girmek üzere olduğunu söyleyerek, "Artık Türkiye, salgında iniş dönemine girmek üzere veya girdi denebilir. Tabii tek günlük veriyle değerlendirme yapmak yanıltıcı olabilir." dedi ve sözlerini şu şekilde tamamladı:

Bu sevindirici, Avrupa ülkelerinin trendi yakalamaları 12 hafta falan sürdü. Bizde 5-6 haftada bunu yakalamış görünüyoruz. Daha az hasarla, daha az kayıpla, daha kontrollü olarak salgını yönetiyoruz. Umarım bu gevşemeye neden olmaz.

Çünkü bu tedbirlerde gevşeme olursa bu eğri tekrar yukarıya doğru devam da edebilir. Fevkalade tedbirli olmamız gerekiyor, salgın tamamen kontrol altına alınana kadar. Bugün veriler çok daha sevindirici çok daha umut verici."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA