Koronavirüs Belirtilerine Yeni Belirtiler Eklendi!  

Bahar aylarıyla birlikte koronavirüste başlayan üçüncü dalga nedeniyle ülkemizde koronavirüs vaka sayıları günlük 42 bini geride bırakırken, bu süreçte hem vutant virüs hem de salgının genel seyrinde değişiklikler gözlemlendi.

Koronavirüs Belirtilerine Yeni Belirtiler Eklendi!  

Koronavirüste artık öksürük ve yüksek ateş ilk belirti olmayabiliyor. Korona vakalarında burun tınanıklığı ve nezle belirtileri gözlemlenmeye başladı. Koronavirüs vakalarının her gün yüzde 5 oranında artış gösterdiği, ikinci dalganın yaşandığı gözlemlenirken, ikinci dalganın yaşandığı kasım-aralık aylarında günde yüzde 20 civarında artış görülüyordu. Mutant virüs nedeniyle hastalığın bulaşma hızı ise üçte bir oranında artmış durumda.

Vaka sayılarının 50 binlerden sonra platoya ulaşması ve daha sonra gerilemesi beklentiler arasında.  Fakat uzmanlar, rakamların daha da yükselebileceğini belirtiyor. Önümüzdeki günlerde platoya ulaşılması, Ramazan döneminde ise yeni tedbirler ve orucun da etkisiyle toplumsal hareketliliğin kısıtlaması, yavaşlamanın artması bekleniyor. Vakaların son günlerdeki semptomlarında da değişiklikler gözlemleniyor. Koronavirüs şüphesiyle başvurularda hapşırma, burun akıntısı ve nezle şikayetlerinin neticesinde yapılan testlerin pozitif çıktığı kaydediliyor. Vatandaşların yoğunlukla kulak-burun-boğaz servislerine başvurduğu buradan da kovid-19 testine gönderildiği ve testlerinin pozitif çıkma oranının aylar öncesine göre çok daha fazla olduğu kaydediliyor.