Koronavirüs Aşısının Gönderileceği İlk Ülke ve Toplu Aşı Tarihi Açıklandı

Rusya'nın bulduğu coronavirüs aşının ilk olarak hangi ülkeye gönderileceği az önce açıklandı. Öte yandan toplu aşılamanın ne zaman başlayacağı da duyuruldu.

Koronavirüs Aşısının Gönderileceği İlk Ülke ve Toplu Aşı Tarihi Açıklandı

Son dakika : Rusya 'nın ilk aşısı o ülkeye gidecek.

Rusya Devlet Başkanı geçtiğimiz hafta bir açıklama yaptı ve aşıyı bulduklarını söyledi. Bu müjde sonrası bir açıklama da bugün geldi. Yapılan son dakıika açıklamasında , aşının ilk olarak hangi ülkeye gönderileceğinin belli olduğu bildirildi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Sputnik V adı verilen aşı ile ilgili görüşmeler diğer ülkelerle de devam ederken Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko’ nun basın ofisinden bir açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında , Lukaşenko ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yaptıkları telefon görüşmesi sonucunda anlaşmaya vardılar ve böylelikle Belarus aşıyı alacak ilk ülke olduklarına yer verildi. 

ÜÇÜNCÜ AŞAMA DENEYLERDE GÖNÜLLÜ

Açıklamanın devamında Belarus vatandaşlarının aşının üçüncü aşama deneylerde gönüllü olarak katılacaklarına yer verildi. 

TOPLU AŞI TARİHİ

Rus yetkililer , Ekim ayındna bu yana toplu aşılamaya geçeceklerini açıklamıştı. 

40 BİN KİŞİDE DENENECEK

Rusya'nın ürettiği tartışmalı Covid-19 aşısı Sputnik V ile ilgili bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Reuters'ın duyurduğu ve TASS Haber Ajansı'na dayandırılan habere göre ülkede aşının 40 bin kişi üzerinde deneneceği bildirildi.

Kamubulteni.com  | Ankara