Koronavirüs Aşısında Güzel Haber Geldi

Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika haberi Amerika 'dan geldi. Edinilen bilgilere göre Johnson&Johnson (J&J) tarafından yürütülen aşı çalışmalarında doz etkisi umut verdi.

Koronavirüs Aşısında Güzel Haber Geldi

Korona aşısında iyi haber geldi.

Amerika Birleşik Devletleri 'nde devam eden aşı çalışmalarından son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Amerika Merkezli Johnson&Johnson (J&J) tarafından üretilen koronavirüs aşısının klinik deneylerde coronaya karşı güçlü bir bağışıklık oluşturduğuna yer verildi. 

''Ad26.COV2.S'' adı verilen Koronavirüs aşısının tek dozunun iki dozluk etkiye eşit derecede olduğu tespit edildi. Tek dozunun iki doza eşit olmasının umut verici olduğu açıklanırken , dağıtımının da kolay olacağına yer verildi. 

100 KİŞİ ÜZERİNDE DENEME YAPILDI

Koronavirüs aşısı için Moderna and Pfizer tarafından çalışmalar devam ediyor. Yaklaşık 1000  kişi üzeirnde yapılan klinik deneyler devam ederken , söz konusu aşının yaşlı nüfus üzerindeki etkisinin şu aşamada belli olmadığı, bu konuda çalışmaların devam ettiğine yer verildi. 

BAĞIŞIKLIK TEPKİ ORANI

Devam eden klinik deneylerin sonuçları netleşmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre deneylere katılan gençlerde bağışıklık oıranının yüzde 64 seviyesine kadar çıktığı belirtilirken 65 yaş üstünde bağışıklığın yüzde 36 olduğuna yer verildi. 

60 BİN KİŞİ ÜZERİNDE DENENECEK

J&J tarafından yapılan deneylerde sırada 60 bin kişilik test grubu var. 60 bin kişi üzeirnde de yapılan denemeler sonrası olumlu sonuçlar devam ederse, ABD Gıda ve İlaç Dairesine kullanım izni ve seri üretim için başvuru yapacağı öğrenildi.

SONUÇ VE AŞI TARİHİ

J&J adlı firmanın yetkilileri, aşı çalışmalarında gelinen son duruma ilişkin bilgilendirmede bulundu. Yapılan açıklamada 3. faz olarak bilinen aşı çalışmalarının son aşamasının yıl sonunda , en geç 2021 yılının ilk günlerinde sonuçlanacağına yer verildi. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra aşının güvenbliği ve tkisine ilişkin daha fazla detay belli olacak. 

"Ad26.COV2.S" adı verilen aşı adayının 1. ve 2. aşama klinik denemelerini ABD ve Belçika'da tamamlayan şirket, 3. aşamanın da başarılı olması halinde gelecek yıl 1 milyar dozdan fazla aşının tedarik edilmesini hedefliyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA