Koronavirüs Aşısı Olmayanlar için Yeni Kısıtlamalar Gündemde 

Türkiye’nin koronavirüs salgınıyla mücadelesinde aşılamanın önemi gün yüzüne çıkıyor. Buna göre koronavirüs salgının sonbahar aylarına kadar kontrol altına alınması ve toplumsal bağışıklığın yüzde 70’e ulaşması planına erişim için bazı önlemler gündeme geldi.

Koronavirüs Aşısı Olmayanlar için Yeni Kısıtlamalar Gündemde 

Koronavirüs salgınının sonbahar aylarında kontrol altına alınması ve toplumun büyük bölümünün aşılanması planının hayata geçirilmesi için yeni kararlar gündemde.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre uzmanlar aşılamanın yavaşladığı fakat açılmanın hızlandığını bu şekilde sonbaharda işlerin sıkıntıya girebileceğini söylüyor.

Elde edilen bilgilere göre, hızlı bir aşı kampanyasıyla toplumsal bağışıklığın yüzde 70’e ulaşması planının başarıyla uygulanabilmesi için bazı önlemler alınacak.

Yapılan değerlendirme toplantılarında, aşı randevularına ilginin azalmasının nedeni 40-50 yaş arasındaki orta yaş gruplarındaki aşı duyarsızlığı olarak gösteriliyor.

18-35 yaş arasının ise hem kurallara uyum, hem de aşıya ilgi açısından en duyarsız kitle olduğu belirtiliyor.

Uzmanlar aşılamanın hız kazanabilmesi ve duyarsız olan grupların da harekete geçirilebilmesi için aşılamanın pozitif ayrımcılık ile desteklenmesi görüşünde.

Buna göre koronavirüs aşısını yaptırmayanlar için AVM’ler, kamu binaları

Bankalar gibi toplu alanlara girişte sınırlamalar söz konusu olabilecek.

Yine aşı yaptırmayanların sinema, tiyatro, spor müsabakalarına girememesi de gündeme gelebilecek.