Koronavirüs Aşı Başvurusu Başladı: İşte MHRS Aşı Randevu Oluşturma ve E Devlet Girişi

Koronavirüs aşısı için randevular alınmaya başladı. Yapılan son dakika açıklamasında ilk grupta yer alan vatandaşlar için randevu başvurularının başladığına yer verildi.

Koronavirüs Aşı Başvurusu Başladı: İşte MHRS Aşı Randevu Oluşturma ve E Devlet Girişi

Son dakika : Aşı randevuları başladı.

Koronavirüs aşısında beklenen açıklama geldi. Yapılan açıklamadai lk grupta koronavirüs aşısı olacak kişiler için randevuların alınmaya başladığına yer verildi. Öncelikli gruplar Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden randevu alarak aşı başvurusunu yapabilecek. İlk grupta sağlık personellerine aşı yapılacak ve gönüllü aşı başvuruları sağlık personelleri tarafından yapılacak. Daha sonraki gruplarda da aşılar bu şekilde randevulu olarak yapılacak. 

Önce sağlık personelleri, daha sonra ise risk grubunda olan diğer vatandaşlara sistem üzerinden randevu verilecek ve bağlı olan sağlık ocaklarında, tüm kamu ve özel üniversite hastanelerinden de randevu alınabilecek. Aşı için risk grubunda olunup olunmadığı ise sistem üzerinden görülebilecek. 

4 GRUPTA AŞILAR YAPILACAK

RANDEVU ALMA SAYFASI

Koronavirüs aşısı için Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden https://www.mhrs.gov.tr/ veya 182'den randevu alınarak başvurulabilecek. Sayfaya giderek e Devlet şifrenizle giriş yapabilir daha sonra randevu al kısmından koronavirs aşısı randevunuzu alın.

Bilgi alış verişi için TIKLAYIN