Koronanın Bulaşma Şekli: Sigara Dumanında Büyük Tehlike

Sigara dumanında koronavirüs tehlikesi. Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu yaptığı açıklamada, sigara dumanında havada asılı kalan moleküller olduğunu, 2 metre uzakta sigara içen birinin korona bulaştırabileceğini söyledi.

Koronanın Bulaşma Şekli: Sigara Dumanında Büyük Tehlike

Son dakika : Sigara dumanında korona tehlikesi.

Koronavirüs sonrası sigara kullanımı oldukça düştü. Ciddi düşüş yaşanmasının nedeni koronanın  sigara içenlerde büyük risk oluşturması oldu. 

2 METRE AÇIKLAMASI

Sigara dumanından da korona bulaşabiliyor. Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Tutku Taşkınoğlu yaptığı son dakika açıklamasında koronavirüsün sigar dumanı ile taşınabileceğini söyledi. 

2 metre uzaklıktaki bir kişiye dumanla taşınabilen korona , bu şekilde diğer kişiye de bulaşıyor. 

Taşkınoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada sigara dumanında havada asılı kalan moleküller olduğunu bu nedenle koronanın havada bir süre asılı kalabileceğini söyledi. 

Taşkınoğlu açıklamasında şunları söyledi:

"Bu duman, virüs aerosollerini bu damlacıklarını yakalayarak, kişiye bulaştırma riskini artırabilir. Örneğin, büyük bir alandasınız ve 2 metre uzaklıktaki bir kişinin içtiği sigara dumanı size ulaşıyorsa, o duman size virüs de getirebilir. Mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor. Kapalı ortamlarda sigara içilmemesi gerekiyor. Ülkemizde kapalı ortamda sigara içilmesi yasaklanmış durumda olduğu için içme şansı yok. Birlikte sohbet ederken, sigara içmek gibi alışkanlıklarımız var. Yakın temas, birlikte hareket hali bile virüsün bulaşmasına sebep olabilir. Fiziksel mesafeyi korumanıza engel olabilir. Mümkün olduğunca beraber ve kapalı ortamda sigara içmekten kaçınmamız gerekiyor."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA