Koronanın Bulaşabileceği Bir Yol Daha Tespit Edildi

Son dakika haberi: Hollandalı Bilim İnsanları , yaptıkları araştırmalarda koronavirüsün sadece damlacık yolu ile değil başka yollarla da bulaşabileceğini tespit etti.

Koronanın Bulaşabileceği Bir Yol Daha Tespit Edildi

Koronavirüsün bir bulaşma yolu daha ortaya çıktı.

Hollandalı bilim insanlarından bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada koronavirüsün bağırsak hücrelerini enfekte edebildiğini ve içindehızlıca  çoğalabildiğini, bu nedenle enfeksiyonun sadece havadan damlacıklarla değil, farklı yollardan da insanlara bulaşabileceğini duyurdu.

Eurekalert adlı bir portalda yayımlanan söz konusu araştırmanın raporunda koronavirüsün, bağırsak hücrelerini enfekte edip içlerinde çoğalabildiğinin tespit edildiği bildirildi. Bu durum enfeksiyonun sadece havadan damlacıklarla değil, farklı yollardan da insan vücuduna girebileceğini ortaya koydu.

Söz konusu habere göre Hubrecht Enstitüsü , Rotterdam Erasmus Üniversitesi ve Maastricht Üniversitesi Tıp Merkezi’nden Hollandalı bilim insanları, koronavirüsün insan bağırsağının hücre kültürünün modelleri üzerinde araştırma yaptı ve virüsün etkisini izledi. organoidlere koronavirüs eklendiğinde hızlı bir bulaşma olduğunu tespit eden bilim insanları, enfekte olan hücrelerin çoğaldığını saptadı.

MİDE BULANTISI VE İSHAL

Uzmanlar, Kovid-19 hastalığına  yakalananların büyük bir kısmında mide bulantısı ve ishal gibi semptomların görülmesinin, ayrıca hastalardan alınan dışkı örneklerinde de virüs partiküllerinin saptanmasının, virüsün ‘kirli eller’ yoluyla bulaşabileceğini gösterdiğini ifade ediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA