Koronada Son Dakika Açıklaması: Çarşamba Günü İlk Aşı Yapılacak (Kimler Aşı Olacak?)

Son dakika haberi: Koronavirüs aşısı ile ilgili açıklama geldi. Yapılan açıklamada koronavirüs aşısının önümüzdeki hafta Çarşamba gününden itibaren yapılacağına yer verildi. Açıklamada aşının kimlere yapılacağı konusuna da yer verildi.

Koronada Son Dakika Açıklaması: Çarşamba Günü İlk Aşı Yapılacak (Kimler Aşı Olacak?)

Son dakika açıklaması.

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Çalışkan yaptığı son dakika açıklamasında Çarşamba günü aşılamanın başlayacağını söyledi ve kilit roldeki isimlere aşılama yapılacağını ifade etti. Çalışkan yaptığı açıklamada, "Sonrasında 65 yaş üstü ve ek hastalığı olan bireylerimiz aşılanacak. Sonra 'kilit personel' dediğimiz öğretmenlerimiz, bakım hizmetinde olanlar, teması yüksek meslek gruplarında çalışan bireyler aşılanacak"  dedi.

DAHA SONRA KİME AŞI YAPILACAK?

İlk aşılama sonrası öğretmenlere de aşı yapılacağını söyleyen Çalışkan, "Bunu sağladığımız takdirde öğretmenlerimizin aşılanmasından sonra okulların açılması önümüzdeki ikinci dönemde mümkün olabilecek diye düşünüyoruz. Çünkü gerçekten çalışan ailelerin çocuklarının okuldan ayrı kalmasının pek çok sosyal pek çok tıbbi soruna da yol açtığını gözlemliyoruz" dedi.

İLK AŞI KİME YAPILACAK?

Çalışkan açıklamasında ilk aşılamanın sağlık personellerine yapılacağını söyleyerek, "Önümüzdeki hafta çarşambadan itibaren yeni yıla aşılanma hızlı bir şekilde, aile hekimleri de 65 yaş üstü vatandaşlarımızı, ek hastalığı olan vatandaşlarımızı davet ederek aşılamaya başlayacaklar. Biz aşılama hizmetlerinde Türkiye olarak çok güçlü bir ülkeyiz. Aşı takip sistemimiz son derece iyi çalışıyor. O nedenle herhangi bir izdihama yol açmadan randevu ile aşılarımızı çok hızlı bir şekilde günde 1 milyonun üzerinde kişiye yapabilecek şekilde ilgili genel müdürlüğümüz, halk sağlığı genel müdürlüğümüz çalışmalarını tamamlamış durumda. Çok kısa bir süre içerisinde yeni yılın ilk ayı içerisinde aşılamalar hızlı bir şekilde yapılacak" dedi.

YERLİ AŞI NİSAN'DA

Açıklamada yerli aşının Nisan'da geleceğine yer verildi.