Koronada İkinci Pik Açıklaması: Eğer Vaka 1500'ü Aşarsa...

Korona salgınında Türkiye 'de ikinci pik olur mu sorusuna cevap geldi ve önemli uyarılar geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan yaptığı açıklamada vaka sayısında 1500 'lerin geçilmesi durumunda ikinci pikin yaşanabileceğini söyledi.

Koronada İkinci Pik Açıklaması: Eğer Vaka 1500'ü Aşarsa...

Koronada 2. pik açıklaması.

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Öğretim Üyesi ve Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan dikkat çeken bir açıklamada bulundu.  Salgında ilk dönemde pik noktasının yaşandığını ifade eden Prof. Dr. Özkan, vakaların artması durumunda ikinci  pikin de yaşanabileceğini söyleyerek, "Koruma önlemleri de maske, mesafe ve el hijyenidir. Maske için 52 ilde 'maske takma zorunluluğu' geldi. Bu durum hakikaten etkili oldu. Çevreme bakıyorum insanlar maske takıyor. Sıkıntı şu; burun ya da çenenin altında taşıma şeklinde oluyor. Bu maskeyi doğru takmamız gerekiyor. Eğer doğru takmazsak, vaka sayılarımız artabilir, kronik hastalıklı kişilerde ölümler görebiliriz. Kontrollü sosyal yaşama alışmamız gerekiyor" dedi.

TEDBİRLER

Yapılan açıklamada maskenin hasta bir kişi ile konuşan kişiyi maskenin koruduğu , hastalığın ulaşmasını engellediğine yer verildi. 

İKİNCİ PİK

Nisan ayında koornada Türkiye'de pik yaşandığını ifade eden Özkan, eğer vaka artışı olursa ikinci bir pik yaşanabileceğini söyledi. Eğer 1500 'lü rakamlar geçilirse ikinci bir pik yaşanır. 

Özkan yaptığı açıklamada kalabalık ortamlardan uzak durulması, maske takılması ve hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. 

PİK YAPMAK NEDİR?

Pik yapmak : Salgında vaka sayısının en yüksek geldiği döneme denir.