"Koronada Bu Belirtiler Sürekli Vardı" İşte Grip ile Korona Arasındaki Farklar

Koronavirüsü atlatan bir sağlık personeli, hastalık sürecindeki belirtiler hakkında bilgi verdi ve 2 belirtinin sürekli olduğunu ifade etti.

"Koronada Bu Belirtiler Sürekli Vardı" İşte Grip ile Korona Arasındaki Farklar

"Bu iki belirti hep vardı."

Türkiye genelinde havaların serinlemeye başlaması nedeniyle gribe yakalanan vatandaş sayısında artış oldu. Ancak grip ile coronavirüsün belirtilerinin hemen hemen aynı olması nedeniyle vatandaşlar, coronaya yakalanıp yakalanmadığını araştırıyor. 

Bir hastanede görev yapmakta olan radyoloji teknikeri, geçtiğimiz günlerde coronavirüsü atlattı.  Akşam işten eve gelince belirtilerin ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Nefes darlığı çeitğini ,sırt ağrısının başladığını ve kuru öksürük gibi belirtilerin kısa sürede ortaya çıktığını söyleyen tekniker, 

Hastalığın başlarında sadece öksürük şikayeti olduğunu söyleyen tekniker, akşam işten geldikten sonra bir anda birçok belirtinin ortaya çıktığını belirtti. Ateş, nefes darlığı, sırt ağrısı ve öksürük gibi belirtilerin yarım saat içinde ortaya çıktığını ifade eden  tekniker, kendisini en çok zorlayan şeyin bel ağrısı olduğunu söyledi. 

EN ŞİDDETLİ BELİRTİLER

İlk gün zorlandığını ve şiddetli ağrılarının olduğunu söyleyen bu kişi, en şiddetli belirtinin sırt, baş ağrısı olduğunu , baş ağrısı nedeniyle önünü göremediğini gözlerinin bulanıklaştığını, ateş ve öksürüğün de sürekli olduğunu söyledi.

GRİP İLE CORONA ARASINDAKİ FARKLAR

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesinden Uzm. Dr. Songül Özer , yayımladığı videoda corona ile nezle ve grip arasındaki farkları anlattı.