Koronada 'Bana Bir Şey Olmaz' Diyen Gençlere Korkutan Uyarı: 50 Yaş Altı da Artık Ağır Geçiriyor

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz yaptığı açıklamada 50 yaş altının yoğun bakıma alınmasında artış olduğunu söyledi.

Koronada 'Bana Bir Şey Olmaz' Diyen Gençlere Korkutan Uyarı: 50 Yaş Altı da Artık Ağır Geçiriyor

Koronada korkutan açıklama: 50 yaş altı da artık ağır geçiriyor.

Koronavirüs salgını tüm dünyada devam ediyor. Türkiye 'de her gün 1500 'den fazla kişi hastalığa yakalanıyor. Vaka sayısı her geçen gün daha da artarken Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Murat Gündüz 'den flaş bir son dakika açıklaması geldi.

Gündüz yaptığı son dakika açıklamasında, gençlerin yoğun bakımda tedavi görme oranının yüzde 25'e çıktığını söyleyerek, "Yaşlıların bıraktığı yoğun bakım alanlarını gençler dolduruyor" ifadelerini kullandı.

Gençlerin 'Bize bir şey olmaz' algısıyla daha sık hasta olmaya başladığını ve yoğun bakımlarda tedavi görme oranlarının yüzde 25 seviyeine kadar çıktığını söyleyerek "Görüyoruz ki yaşlı bireyler bu süreçte kendilerine daha da dikkat ediyorlar. O nedenle ne yazık ki yaşlıların bıraktığı yoğun bakım alanını gençler dolduruyor. Ayrıca 50 yaş altındaki hastalar da artık yoğun bakım tedavisi görecek kadar ağırlaşabiliyor" dedi.

KORUNMA

Prof. Dr. Gündüz açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

"Belirtileri birbirine çok yakın. O nedenle laboratuvar testleri ve birtakım hastanede yapılan tetkiklerle birini diğerinden ayırt etmek mümkün oluyor. Ancak toplumumuz eğer Kovid-19 için alınan önlemlere devam ederse mevsimsel gripten de korunabiliriz. Biz yine maske, mesafe ve el hijyenine dikkat edelim. Düzensiz kalabalıklara girmekten kaçınalım. Böylelikle hem koronavirüsten hem de mevsimsel gripten korunmuş oluruz" dedi. Aşı bulunana kadar virüsle yaşamayı öğrenmek gerektiğinin altını çizen Gündüz, "Aşırı kalabalıkların oluştuğu kutlamalar, taziyeler ve benzeri birtakım faaliyetlerden kesinlikle kaçınmalıyız. Bunun aşısı, ilacı çıkmadıkça ya da virüs olumlu anlamda mutasyona uğramadıkça bu hastalık devam edecek."