Koronada Acı Haber: Genç Doktor Merve Mercan Koronavirüse Yenik Düştü

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nde 6. sınıf öğrencisi olan ve hastanede İntörn olan 26 yaşındaki doktor coronavirüse yenik düştü.

Koronada Acı Haber: Genç Doktor Merve Mercan Koronavirüse Yenik Düştü

Koronavirüs'te acı haber: Genç doktor hayatını kaybetti.

Son dakika haberi Konya 'dan geldi. edinilen bilgilere göre Koronavirüse yakalanna ve hastanede tedabi gören Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrenbcisi Merve Mercan hayatını kaybetti. 

Olay ile ilgili üniversiteden bir yazılı açıklama yapıldı. Yapılan yazılı açıklamada Tıp Fakültesi 6 'ıncı sınıf intörn öğrencisi Merve Mercan 'ın sabah saat 8.00 'da hayatını kaybettiği bildirildi. 

YATIŞINDAN 5 GÜN SONRA

Bundan 45 gün önce corona testi olan ve testi pozitif çıkan , koronaya yakalanmasının tespit edilmesi sonrası Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 'nde tedavi altına alınan Merve Mercan'da, yatışından 5 gün sonra immün yetmezliği olduğu tespit edildi.

40 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI

Hastaneden yapılan açıklamada tedavi basamaklarının tümünün sırayla ve özenli şekilde yapıldığına yer verildi. Hastaneye yatan ve 40 gün boyınca yoğun bakımda kalan 26 yaşındaki tıp öğrencisi Merve Mercan, doktorların yoğun çabası, tüm müdahalelerine rağmen hayatını bugün sabah saatlerinde kaybetti. 

Üniversiteden yapılan resmi açıklama şu şekilde:

"Merve, fakültemizin onur öğrencisiydi. Son derece başarılı, saygın, kıymetli, tüm çevresine örnek bir öğrenciydi. Üzüntümüz, acımız çok büyük. Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine, tüm sağlık camiasına sabır dileriz." 

Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi 6. sınıf öğrencisi İntern Dr. Merve Mercan'ın Covid-19 ile mücadelesinde hayatını kaybettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.Kardeşimize Allah'tan rahmet; ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemiller diliyorum. Sağlık camiamızın başı sağ olsun

Üniversitemiz Prof. Dr. Erol Güngör Kütüphanesinde görevli Öğretim Görevlisi Ahmet ACAR'ın vefatını öğrenmiş bulunuyorum. Mekanı cennet olsun. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA