Korona Yasaklarına Uymayana Bir Yıla Kadar Hapis Cezası Verilebilecek! AVM'lerde de Korona Düzenlemeleri Bekleniyor

Koronavirüs önlemleri kapsamında izolasyon kurallarını ihlal edenlerin KYK yurtlarına yerleştirilmesine  ilişkin süreç devam ederken, ilgili yasakları delenlerin hapisle cezalandırılması da mümkün.

Korona Yasaklarına Uymayana Bir Yıla Kadar Hapis Cezası Verilebilecek! AVM'lerde de Korona Düzenlemeleri Bekleniyor

Adalet Bakanlığı'nın resmi sayfasından geçtiğimiz günlerde yapılan hatırlatmalar, aslında kritik bir sürece girildiğinin de bir işareti olarak görüldü. Uzun süredir koronavirüsle mücadelede ilk kez hapis cezasının üstü çizilerek vurgulanırken, bu paylaşımın karantina ihlallerinin artmasının ardından gelmesi artık KYK yurtlarından da ziyade hapis cezasına yönelimin artabileceği şeklinde yorumlandı. Türk Ceza Kanunu'nun 195 maddesinde düzenlenen 'Bulaşıcı Hastalıklara İlişkin Tedbirlere Aykırı Davranışa'  ilişkin cezaların devreye sokulması bekleniyor.

Bu madde ile karantina kurallarını ihlal ederek halk sağlığını tehdit eden , adeta seri katil gibi ortada dolaşan kişilere 2 aydan 1 yıla kadar ceza uygulanabilecek. Bazı illerde bu maddeden yola çıkılarak harekete geçildiği görülürken, şimdiye kadar bu cezaların para cezası şeklinde gerçekleştiği gözlemlendi. Yine koronavirüs önlemleri kapsamında kamudaki mesai saati uygulaması gibi AVM'lerde de saat ayarlaması gündeme gelebilir.