Korona Vakalarında 3 Kat Artış: Vali Seferberlik Başlattı

Son dakika haberi: Kırklareli Valisi bir son dakika açıklamasında bulundu ve şehirdeki corona vakaları hakkında korkutan bilgiler verdi.

Korona Vakalarında 3 Kat Artış: Vali Seferberlik Başlattı

Son dakika: Kırklareli 'nde vakalarda korkutan artış.

Kırklareli Valisi bir son dakika açıklamasında bulundu. Vali Osman Bilgin yaptığı açıklamada, Korona vaka durumunun Nisan ayındna 3 kat daha kötü olduğunu söyledi ve vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

"SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ"

Vali Bilgin yaptığı açıklamada, korona ile mücadelde örnek bir çalışma sergilediklerini, ancak son günlerde kötü durumda olduklarını söyleyerek, "Koronayla mücadele kapsamında ilimiz çok başarılı örnekler sergiledi ancak bugün bunu söyleyemiyoruz. Şu an en kötü durumdayız. Bugün itibariyle yeni bir seferberlik başlatıyoruz. Şu anda Nisan ayından 3 kat daha kötüyüz. İlimizde tedbirleri artıracak, vatandaşlarımızı kurallara uymaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

ZİYARETLER SONLANSIN

Ev ziyaretlerinin sonlandırılması gerektiğini ifade eden Vali Bilgin, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Ev ziyaretlerini mutlaka sonlandırmalıyız. Gerekirse bina karantinaları alacağız. Bugün ilimizde bir binayı karantinayı aldık. 6-7 binayla ilgili de raporlar hazırlanıyor. Kofçaz'da sokak karantinası aldık. Merkez ilçede karantina kararı aldık. Babaeski'de bir mahalleyi karantinaya aldık. Lüleburgaz'da mahalle karantinası uygulanabilir. Raporları görmek istiyorum. Durum çok kritik. Koronayla mücadelede çok kötü durumdayız. Kurallara uymuyoruz. Çok başarılı olan ilimiz sıkıntılı durumda. Mücadeleyi doğru yürütmezsek bu günleri arar hale geliriz. Yeni tedbir ve önlem paketini açıklıyoruz"

1 CENAZEDE 30 VAKA

Hayatını kaybeden bir vatandaşın cenazesinde 30 kişiye korona bulaştığını söyleyen Vali Bilgin, "Bir cenazemizde 30 vaka oluştu. Cenazelerimize istemesek bile sayı sınırlamasına gidebiliriz. Vakalarımızın yüzde 20'si yaşlılar. Yaşlılar arasında vaka sayılarında büyük sorun var" dedi.

KAMBULTENİ.COM  |ANKARA