Korona Vakaları Arttı: 4 Şehirde Corona Karantinası Başladı İşte O Bölgeler

Son dakika 4 şehrin Valiliği tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada corona vakalarının artması nedeniyle bazı bölgelerin karantinaya alındığına yer verildi.

Korona Vakaları Arttı: 4 Şehirde Corona Karantinası Başladı İşte O Bölgeler

4 şehirde korona karantinası başladı.

4 farklı şehirde korona karantinası başladı. İl Hıfzısıhha Kuurlları tarafındna verilen kararlar şu şekilde:

NİĞDE 'DE KARANTİNA

Niğde Valiliği 'nden bir son dakika açıklaması yapıldı ve merkeze bağlı Yaylayolu köyünde 8 vatandaşın koronavirüs testinin pozitif çıktığı bu nedenle köyün karantinaya alındığına yer verildi.  Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Köyün 23 Haziran saat 17.00 itibarıyla ikinci bir karara kadar Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince karantina altına alınmasına, istisnai durumlar dışında dışarıya çıkılmamasına, gerekli tüm güvenlik ve sağlık tedbirlerinin azami derecede alınmasına oy birliği ile karar verildi."

BİTLİS 'TE KARANTİNA BAŞLADI

Bitlis'te koronavirüs nedeniyle iki apartman ve bir ev karantinaya alındı. Alınan karar şu şekilde:

"İl merkezine bağlı Yolalan beldesi Çınarbaşı Mahallesi'nde bir ev, Ortakapı köyünde bir apartman, il merkezindeki Beşminare Mahallesi Ahmet Eren Bulvarı'nda ise bir apartmanın geçici süreyle karantinaya alınmasına, mezkur adreste ikamet eden vatandaşların ev ile apartmanlarından giriş ve çıkışlarının yasaklanmasına, gerekli tedbirlerin ilgili belediye ve kolluk kuvvetlerince yerine getirilmesine, ev ve apartmanlarda görev devamlılığı zorunlu kolluk kuvvetleri ile sağlık kuruluşlarında görev yapan personelin kısıtlama ve karantina kararlarından muaf sayılmalarına karar verilmiştir. Karara uymayanlar hakkında ilgili kanun maddeleri kapsamında idari para cezası uygulanacaktır."

TRABZON 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Korona vaka artışı nedeniyle Araklı İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile ilçeye bağlı Taşönü Mahallesi 'nin tamamında karantina başladı. 

Çaykara ilçesi Işıklı Mahallesi Değirmen Sokak No: 38 Sultan Murat Apartmanı ile Şahinkaya Mahallesi Gülveren Sokak Küme Evleri No: 21-22-23-24-25 ve 28 adresli 6 hane de karantinaya alındı. 

Öte yandan Of ilçesinde Keler Mahallesi Sağlık Evi mevkisindeki 9-10-13 ve 17 adresli 4 hanede de karantina başladı.

GAZİANTEP 'TE KARANTİNA BAŞLADI

Gaziantep'in Araban ilçesinde 7 mahalledeki 9 ev karantinaya alındı.

Yapılan açıklamada son günlerde korona vakalarının arttığına yer verildi. Yaşanan artış nedeniyle ilçeye bağlı kırsal Küçüklü, Yukarı Karavaiz, Gökçepayam, Hisar, Beydilli ve Gelinbuğday, ilçe merkezinde ise Yeşilova Mahallesi olmak üzere toplam 7 mahalledeki 9 ev 14 gün süreyle karantinaya alındı.

Karantinaya başlanan yerlerde vatandaşların ihtiyaçları vefa sosyal destek grupları ve kolluk kuvvetleri tarafından karşılanacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA