Korona Vaka Sayısının Arttığı 7 İl, Azaldığı 4 İl Açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca , Koronavirüs Bilim Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu. Bakan Koca açıklamasında önemli gündem maddelerine değindi. Bakan Koca , vakaların arttığı , azaldığı illeri açıkladı.

Korona Vaka Sayısının Arttığı 7 İl, Azaldığı 4 İl Açıklandı

Son Dakika: Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bir son dakika açıklamasında bulundu. Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası kameralar karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalarda bulundu ve koronavirüste son durumu aktardı. 

15 EKİM 'DE BAŞLIYOR

Bakan Koca, "Temmuz ayından itibaren normalleşme dönemine girdik. Sınırlamalar kalktı. Bu yeni dönemin gereklerine uyarak virüs taramalarına başladık. Bu taramaları yurt dışına gidenlere, ceza evlerinde ve benzer gruplara yapıyoruz. Bu güne kadar hava yoluyla yurt dışına gidenlere yaptığımız testlerin sayısı 490 bin 880'dir. Yaptığımız taramalarda bin 226 kişide testi pozitif çıkmıştır. 15 Ekim'de saha taramasına yeniden başlayacağız. Belirtisiz olduğu halde testi pozitif çıkan vakaları tespit etmiş olacağız." dedi.

AŞI

Yerli aşı konusunda da değinen Bakan Koca, "Temmuz ayında oluşmaya başlayan yerli aşı grubu hakkında size detaylı bilgi vermedim. Bugün bu aşamaya geldiğimize inanıyorum. Aşı çalışmalarını doğrudan yöneten uzmanlar bulunmaktadır. 600 kişilik ekip tarafından bu çalışmalar yürütülmektedir. Şu an aşılarından 2'si insan deney aşamasına yakındır." dedi.

ARTIŞ AZALIŞ OLAN İLLER

İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Bilecik, Denizli, Kahramanmaraş'ta ve Bursa 'da artış.

Ankara, Kayseri , Malatya, İzmir aşağı düşüyor.