Korona Testi 45 Gün Sonra Yeniden Pozitif Çıktı

Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Yalçın Çakmak'ın bundan 45 gün önce yaptırdığı corona testi pozitif çıktı. Son testi negatif çıkan Çakmak 'ın 45 gün sonra testi pozitif çıktı.

Korona Testi 45 Gün Sonra Yeniden Pozitif Çıktı

Son dakika : 45 gün sonra yine coronaya yakalandı.

Milliyet'ten Aykut Yılmaz, bugün kaleme aldığı yazısında Munzur Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Dr. Yalçın Çakmak 'ın corona testinin 45 gün sonra yeniden pozitif çıktığını aktardı.

Burun ameliyatı olmak için hastaneye giden Çakmak 'a corona testi yapıldı. Koronavirüs testinin ilk olarak negatif çıkmasının ardından ameliyata alındı. Ameliyat sonrası halsizlik , yüksek ateş ve kas ağrısı şikayetleri ile hastaneye başvuru yapan Çakmak, daha önce coronaya yakalandığı için hastalıktan tekrar şüphelenmedi ve "Kovid'i geçirdim, nasıl olsa antikor gelişmiştir diye düşündüm" dedi.

ANTİKOR TESTİ YAPILMADI

Koronayı atlattıktan sonra , test sonucu negatif olduktan sonra antikor testi yapılmadığını söyleyen Çakmak şu ifadeleri kullandı:

"Halsizlik, ateş gibi şikayetler üzerine hastaneye gittiğimde akciğerimde yüksek oranda kristallenme olduğu ortaya çıktı. Daha sonra yapılan yeni testimin de pozitif olduğu bildirildi. Tabii doktorlar da şaşırdı. Yani bu virüse ikinci kez mi yakalandım, yoksa virüsün vücuttan atılması mı söz konusu? Bunu söyleyemiyorlar. İlk Kovid-19'a yakalandığımdan bu yana 45 gün geçti. İlkinden sonra antikor testi yapmadıkları için antikor gelişti mi gelişmedi mi bilmiyoruz. İlk hastalandığımda hiçbir semptom göstermedim. Ama şimdi çok kötüyüm. Geceleri uykudan boğulma hissiyle uyanıyorum. Öksürüğüm var. Kaslarım ağrıyor. Baş ağrım, ateşim var. Tedavim evde sürüyor. Eşime ilkinde test yapmışlardı negatif çıkmıştı. Ama yeniden yapılan testte pozitif çıktı. 3 yaşında bir çocuğumuz var. En büyük tedirginliğimiz o."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA