Korona Salgınında Türkiye Açıklaması: Yeni Önlemler Masada

Koronavirüs salgınında ikinci dalga için kritik açıklama geldi. Yapılan son dakika açıklamasında sonbahara kadar 50 günlük yeni bir plan hazırlanması , bazı önlemlerin alınması gerektiği ifade edildi.

Korona Salgınında Türkiye Açıklaması: Yeni Önlemler Masada

Korona salgınında Türkiye açıklaması: Önlemler ve tedbirler yeniden gelebilir.

Korona salgınında son günlerde vaka sayıları azalmaya başladı. Ancak uzmanlar, kış aylarında yeni bir dalga yaşanması tehlikesinin olduğunu , ikinci dalganın gelmemesi için bir dizi önlem uyarısı geldi. 

HÜKÜMETLERE UYARI

Yapılan açıklamada dünya hükümetlerine kış aylarında ikinci dalganın başlamaması için bir dizi önlem alınması gerektiğine yer verildi. Uyarılar art arda geldi. 

50 GÜNLÜK YENİ PLAN

Sonbahar aylarına kadar 50 gün kaldığı ve bu 50 gün için bir plan hazırlanması gerektiğini söyleyen uzmanlar, özellikle büyükşehirlerde vaka artışlarının önüne geçilmesi üzerinde durulması gerektiğine yer verildi. 

Konu ile ilgili yapılan son dakika açıklamasında,  "Yaz boyunca Anadolu'da olan vatandaşlar, sonbaharda büyükşehirlere dönmeye başlayacaklar." denildi. 

Değerlendirmelerde şu ifadelere yer verildi:

"Diyarbakır'da halaya katılan da, Karadeniz'de yayla şenliklerine giden de sonbaharda İstanbul'a, diğer büyük illere dönecek. İşte onlar, bulaşlarıyla gelecek."

DİPTEN GELEN DALGA

"Dipten gelen dalga diye buna diyoruz. Önlem almazsak, bu sert bir dalgaya dönüşecek" denildiği öğrenildi.

VAKA ORANI

Vaka oranının binde 2,5 olduğu hesabıyla, toplumda 200 bin pozitif olduğu düşünülmesi, bu rakamın 10-20 bine indirilmeden de kışa girilmemesi gerektiği ifade ediliyor.

YENİ ÖNLEMLER GELEBİLİR

Hükümetlere yapılan 50 günlük uyarı sonrası yeni önlemlerin getirilmesi gündeme gelebilir. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA