Korona Risk Haritasında Tek Mavi Şehir Kaldı

Son dakika haberi: Koronavirüs risk haritası yayımlandı ve risk haritasına göre tek şehir mavi olarak kaldı. Sarı kategorideki şehir sayısı ise 10 oldu.

Korona Risk Haritasında Tek Mavi Şehir Kaldı

Korona risk haritasında tek mavi şehir.

Sağlık Bakanlığı az önce koronavirüs risk haritasını güncelledi ve güncellenen haritaya baktığımızda tek şehrin mavi olarak kaldığı görüldü. 

Son dönemlerde vakaların artması ile birlikte yeni kısıtlamalar gündeme geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni kısıtlamaları şu şekilde kamuoyuna duyurdu:

"Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun &80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir.

Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir.

Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır."

HARİTA AÇIKLANDI

Açıklanan korona haritası şu şekilde:

Haritanın büyük hali için TIKLAYIN

TEK MAVİ ŞEHİR : ŞIRNAK

Tek mavi şehir Şırnak olarak öne çıkıyor.

Sarı iller ise şu şekilde:

Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Uşak.

Turuncu iller: Manisa, Denizli, Burdur, Afyonkarahisar, Kars, Ağrı, Tunceli, Bingöl, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir.