Korona Ölülmlerini Durdurmanın Yolu Bulundu

Son dakika haberi: İngiltere'de Bilim İnsanları, koronavirüs kaynaklı ölümleri durdurmanın bir yolunu buldu. Durumu kritik olan hastalar üzerinde yapılan çalışmada kanın kılcal damarlarda pıhtılaştığı, oksijen eksikliğinin de etkisiyle ölümlerin arttığı bildirildi.

Korona Ölülmlerini Durdurmanın Yolu Bulundu

İngiltere 'den iyi haber: Korona ölümlerini durduran ilaç bulundu.

The Telegraph adlı basın organın son dakika olarak aktardığı habere göre, Londra merkezli Royal Brompton Hospital ’den uzmanlar, kan pıhtılaşması ile korona arasında bir bağlantı bulduklarını ve bu bağlantının ölümleri önlemede önemli olduğunu bildirdi.

Durumları kritik olan hastaların akciğerleri üzerinde incelemelerde bulunan uzman isimler, burada kan akımının olmadığını , kanın phtılaştığını tespit etti.  Kan , özellikle kılcal damarlarda pıhtılaşıyor. Bununla birlikte, koronavirüs kaynaklı  ölümlerin büyük kısmına, vücuttaki oksijen eksikliği eşlik ediyor.

Daha önce University College London’dan uzmanlar,  koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden bazı hastaların damarlarında kan pıhtılarının saptandığını, kılcal damarlarda kanın akmadığını aktarmıştı. Vücudun farklı bölgelerindeki kan pıhtılarının inmeye neden olduğu ve bunun da hastaları ölüme götürdüğü kaydedilmişti.

KAN İNCELTİCİ İLAÇLAR

Ulusal Sağlık Hizmetleri (NHS) durumu kritik olan hastaların tedavisinde kan inceltici ilaçların kullanımını tavsiye etme niyetinde olduğunu açıkladı. Kanın pıhtılaşmasını önleme ile birlikte doktorlar bu ilaçlar sayesinde birçok hayat kurtarmayı umuyor.

Hükümetin Acil Durumlar İçin Bilimsel Danışma Grubu’ndan Prof. Peter Openshaw, bilim insanlarının keşfinin, oksijen eksikliği belirtilerini anlamada atılım olabileceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA