Korona Hastası 80 Yaşındaki Kadın 5 Düğün Gezmiş

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, İldeki koronavirüs denetimlerini sürdürüyor. Kapalı Çarşı'da esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve temizlik uyarılarında bulunan Şehmus Günaydın, koronavirüsün yayılımının genellikle düğünlerde söz konusu olduğunu, 80 yaşındaki bir koronavirüs hastasının 72 saatte 5 düğüne gittiğini söyledi.

Korona Hastası 80 Yaşındaki Kadın 5 Düğün Gezmiş

Günaydın, "Başhekimimizin verdiği bilgi; 80 yaşındaki teyze şu an hala hastanede yatıyor. Görüşme sırasında '72 saat nereye gittin?' diye soruluyor. 5 düğüne gittiğini anlatıyor. Biz düğünleri açtık ancak kurallara riayet edilmediği görüldü. Kuralsızlıkla hareket edilirse o zaman vaka sayısı artar ve kısıtlama gelir. Şu 15 gün çok önemli, ihtiyaç olmadıkça sevdiklerinizi dışarı çıkarmayın, maske, mesafe ve temizliğinize dikkat edin." diye konuştu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi'ndeki vaka sayılarına da vurgu yapan Günaydın, "Diyorlar ki 'Ekmeğini nasıl kazanacak?' Bu arkadaşlar 14 gün evde olurlarsa paraları zaten ödeniyor. Başka yerde çalışanlar oldu, onları tespit ettik. İzolasyonda olan evlere ekip koyduk. İki güne bir ziyaret ediliyorlar, kontrol ediliyorlar. 2 bin 200 evde karantinada olan kişiden sadece 1 kişinin evde bulunmadığı görüldü." diye konuştu. Bir esnafın maske takmayan başka bir esnafı şikayet etmesi üzerine, "Ben gittikten sonra maskesini çıkarana hakkımı helal etmiyorum" diye konuşan Kayseri Valisi, İldeki incelemelerini sürdürüyor.