Korona Aşısının Fiyatında Müjdeli Haber

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında koronavirüs aşısının ücretsiz olarak vatandaşlara yapılacağını söyledi.

Korona Aşısının Fiyatında Müjdeli Haber

Koronavirüs aşısı Türkiye'de ücretsiz olacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet'ten Osman Müftüoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu. "Dün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile uzunca bir konuşma yaptım, kafamdaki pek çok soruya da cevap alma imkanı buldum." diyerek yazısını aktaran Müftüoğlu, aşı konusunda da iyi haberi verdi. 

10 MİLYON DOZ AŞI YOLA ÇIKTI

Bakan Koca, Çinli aşı üreticisi 'Sinovac' ile görüimelerin yapıldığı ve 10 milyon doz aşının yola çıktığını açıkladı.

AŞI ÜCRETSİZ OLACAK

Edinilen bilgilere göre aşı uygulamalarının ücretsiz olacağı bildirildi. Konu ile ilgili Bakan Koca, "Aşı uygulamaları kesinlikle ücretsiz yapılacak" dedi. Vatandaşlardan aşı için hiçbir ücret talep edilmeyeceği, farklı üreticilerin ürettiği aşılar için da rugsatlandırma işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 

BAŞKA AŞILARI TERCİH EDENLER...

Sinovac'ın aşısını değil de ruhsatlı ve satışı serbest başka aşıları tercih edenler olursa onlar da parasını ödeyerek istediği aşıyı yaptırabilecek.

İMKANI OLMAYAN

Sağlık Bakanı "Özellikle risk grubunda olup da aşıya ulaşma imkanı olmayanların merak etmemelerini, devletin onlara aşıyı ücretsiz ulaştırma gayreti ve garantisi içinde olacağının" altını ısrarla çizdi. Önemli bir nokta da şu: Dr. Koca aşı konusunda deneyimli bilim insanlarından halkı bilgilendirme konusunda destek bekliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA