Korona Aşısı Virüsü Yenecek mi? İyi Haber Geldi

Son dakika haberi: Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika bilgisi geldi. Gelen bilgiye göre koronavirüse karşı geliştirilen aşıya dair yeni detaylara yer verildi.

Korona Aşısı Virüsü Yenecek mi? İyi Haber Geldi

Koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika açıklaması.

BioNTech ve ABD merkezli Pfizer tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının yüzde 90 oranında başarıya ulaştığına yer verildi. İngiliz haber gazetesi The Guardian'a açıklamalarda bulunan Almanya merkezli BioNTech şirketinin CEO'su Prof. Dr. Uğur Şahin, korona aşısının virüsün başını ezip 2020 yılında dünyayı etkisi altına alan koronayı bitireceğine emin olduğunu söyledi. 

AŞI AÇIKLANDI AMA...

Koronavirüs aşısının deneme sonuçları henüz tüm detayları ile açıklanmadı. Önümüzdeki günlerde bu açıklamanın gelmesi ve şirketin aşı onayı için FDA'ya başvuru yapması bekleniyor.  Detaylar henüz açıklanmadığı için aşının semptomsuz enfeksiyonlarda da etkili olup olmadığı sorusu yanıtlanmış değil.

Bu konularda iyimser olduğunu söyleyen Şahin, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Eğer soru bu aşıyla pandemiyi durdurup durduramayacağımız ise buna cevabım evet, çünkü semptomlu enfeksiyonlardan bile korunma sağlaması büyük bir etki yaratacaktır"

VİRÜS AŞIYI YENECEK Mİ?

Koronavirüse karşı geliştirilen aşıya dair açıklamada bulunan Şahin ,"Aşının bu virüsü yeneceğini biliyoruz artık" diye konuştu.

BULAŞIYI ÖNLEYECEK Mİ?

Şahin sözlerinin devamında, aşının bulaşmayı önleyip önlemediğine dair henüz kanıtlanmış ve sonuç olmadığını, ancak aşının bulaşmanın de önüne geçeceğine inandığını söyledi ve aşının "birden fazla şekilde" koronavirüse saldırdığını söyleyerek, "Covid-19'un hücrelerimize girişini engelliyor. Ama virüs bir şekilde girmiş bile olsa, o zaman da hücreleri virüsün kafasına vurup ortadan kaldırıyor. Bağışıklık sistemini bu iki savunma hareketini yapacak şekilde çok iyi eğittik. Artık biliyoruz ki virüs bu mekanizmalara karşı kendisini savunamaz" dedi.

Şahin, aşının üçer hafta arayla koldan iki doz halinde yapılacağını ve böylece en az bir yıllık koruma sağlayacağını kaydediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA