Korona Aşısı Olacak Mıyım? Aşı Sorgulama Ekranı e Nabız'da Açıldı

Koronavirüs aşısı olup olmayacağınızı, korona aşısı yapılacak gruplarda olup olmadığınızı öğrenebileceğiniz sayfa e Nabız üzerine eklendi. İşte adım adım aşı sorgulama.

Korona Aşısı Olacak Mıyım? Aşı Sorgulama Ekranı e Nabız'da Açıldı

Korona aşı grup sorgulama sayfası açıklandı.

Koronavirüs aşısı Türkiye'de vatandaşlara vurulmaya başlandı. İlk aşı dün akşam Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Dr.  Fahrettin Koca'ya ve daha sonra Koronavirüs Bilim Kurulu üyelerine vuruldu. Dün başlayan aşılama  bugün hızkazandı ve e Nabız sistemi üzerindne vatandaşların hangi aşı grubunda oldukları, corona aşısı olup olmayacaklarının görüldüğü sistem açıldı.

E NABIZ'A EKLENDİ

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasında, Çin'den gelen koronavirüs aşısının 4 farklı gruba bölünen vatandaşlara yapılacağını söyledi. İlk grupta sağlık personelleri ile 65 yaş üstü risk grubunda olan vatandaşlar var. Gruplar şu şekilde:

AŞI OLACAK MIYIM OLMAYACAK MIYIM? TIKLA ÖĞREN

E Nabız sistemi üzerinden coronavirüs aşısı ekranı açıldı. Açılan ekranda kişinin aşı gruplarına girip girmediği gösteriliyor. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

https://enabiz.gov.tr/

Linki kopyalayıp yeni sekmede açın. Daha sonra e nabız şifrenizle giriş yapın. Şifreniz yoksa sağ kısımda bulunan e Devlet girişi kısmından da giriş yapabilirsiniz. Daha sonra e nabız sayfası karşınıza çıkacak. Bu sayfada sol menüdeki, aşağıdaki resimde gösterildiği gibi AŞI TAKVİMİ yazan yere tıklayın.

Daha sonra sağ üstte aşağıdaki gibi COVİD 19 Aşısı butonuna tıklayın. Aşı olup olmayacağınızı buradan öğrenebilirsiniz.