Korona Aşısı Ne Zaman Çıkacak? En Erken Tarih Açıklandı

Koronavirüs aşısı için umutlandıran bir son dakika açıklaması geldi. Oxford Üniversitesi'nde çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Sarah Gilbert , korona aşısı için 2 hafta sonra insanlar üzerinde denemelere başlayacaklarını söyledi.

Korona Aşısı Ne Zaman Çıkacak? En Erken Tarih Açıklandı

Son dakika : Korona aşısı için net tarih açıklaması.

Kroonavirüs aşısı için tüm ülkelerden art arda açıklamalar geliyor. Son açıklama Oxford Üniversitesi 'nden geldi. 

Çin ’in Hubei eyaletinde bulunan Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünya ülkelerine yayılan corona virüs   şimdiye kadar 1.7 milyon  kişiye bulaştı ve 102 binden fazla kişinin ölümüne neden oldu. 

TÜM DÜNYADA AŞI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Koronavirüse karşı aşı çalışmaları tüm dünyada yoğun araştırmalar devam ederken İngiltere’nin köklü üniversitelerinden Oxford Üniversitesi 'nde görev yapmakta olan  Prof. Dr. Sarah Gilbert dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

Ekibiyle birlikte aşı geliştirmek için mücadele eden ve araştırmalara devam eden Gilbert, merakla bekleyen herkese umut veren açıklamalarda bulundu.

YÜZDE 80 İHTİMALLE EYLÜL 'DE

Times ’a  açıklamalarda bulunan  ve koronavirüs aşısı için en net tarihi veren Gilbert şu ifadeleri kullandı:

“Her hafta elde ettiğimiz verileri dikkate aldığımda yüzde 80 ihtimalle virüs Eylül ayında kullanılabilir olacak. Her şey mükemmel ilerlerse bu mümkün”

İKİ HAFTA İÇİNDE İNSANLAR ÜZERİNDE DENENECEK

Prof. Dr. Sarah Gilbert , uzun süredir süren çalışmaları neticesinde geliştirdikleri örnekler için insan üzerindeki deneylerinin de iki hafta içinde başlamasını planladıklarını söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA