Korona Aşısı İçin Rusya'dan İyi Haber

Korona aşısı için son dakika açıklaması geldi. Rusya 'dan gelen açıklamada Ağustos ayında aşının piyasaya sürüleceği bildirildi.

Korona Aşısı İçin Rusya'dan İyi Haber

14-15 Ağustos 'ta corona aşısı piyasaya sunulacak.

Rusya'dan son dakika haberi geldi. Korona aşısı için klinik testlerini yürütmekte olan N.F. Gamaley Ulusal Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Merkezi 'nin Direktörü Gintsburg Sputnik 'e açıklamalarda bulundu ve korona aşısı çalışmaları hakkında önemli ifadeler kullandı.

Yapılan açıklamada aşının Ağustos ayının 14 ve 15 'inde klinik testlerden geçerek tıbbi kurumlardan kullanım izni beklediklerini söyleyen Gintsburg, 14-15 Ağustos gibi üretilmesi başarılan küçük miktarda aşının piyasa sürülmesini umduğunu kaydetti.

Piyasaya sürülmesi ile birlikte aşıda 3. aşama başlayacak ve aşıyı kullanan kişilerin izleneceğini söyleyen Gintsburg, aşının kişiler üzerinde olumsuz etkiler yaratması halinde Sağlık Bakanlığı'nın izni geri çekme hakkına sahip olduğunu vurguladı.

ŞİRKETLER ÜRETİME EYLÜL'DE BAŞLAYACAK

Rus uzman yaptığı açıklamada özel şirketlerin Eylül ayı başında ya da ortalarında üretime başlayacağını söyledi ve şimdi aşı üretimi için gereken teknolojinin ve tüm bileşenlerin sağlanması için özel şirketlerle görüşmeler yapıldığını söyledi. Gintsburg yaptığı açıklamada, özelde üretime geçildikten sonra aşının tıbbi kurumlara ulaştırılması için lojistik zinciri kurulacağının altını çizdi.

HEM SIVI HEM TOZ

Sıvı ve toz olmak üzere iki türde geliştirilen aşının klinik testlerine 17 Haziran'da başlanmıştı. Sıvı haldeki aşının klinik testleri, Moskova'daki Burdenko askeri hastanesinde yapılırken toz haldeki aşı Seçenov Üniversitesi'nde test ediliyor. Klinik testler, 38'er gönüllüden oluşan iki grup üzerinde gerçekleştiriliyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA