Korkutan Vaka Artışı: 21 Şehirde Karantina Başladı

Son dakika haberi: 21 şehirde corona karantinası başlatıldı. Birçok vatandaşta corona vakası çıkması sonrası başlatılan karantina 14 gün boyunca devam edecek. İşte Karantina başlatılan şehirler ve adresler.

Korkutan Vaka Artışı: 21 Şehirde Karantina Başladı

21 şehirde karantina başladı.

Son dakika haberi 4 şehirden geldi. Valilikler tarafından yapılan açıklamada 21 şehirde korona vakalarının çıkması nedeniyle bazı mahalle, ev ve köylerin karantinaya alındığına yer verildi. Karantina bugün başladı ve 14 gün boyunca devam edecek. 

BATMAN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Batman'da iki ilçede karantina başladı. Edinilen bilgilere göre 16 evde karantina başlatıldığına yer verildi. Batman'ın Sason ve Kozluk ilçelerinde başlatılan karantinada detaylar Kaymakamlıklar tarafından açıklandı.

Kozluk Kaymakamlığı yaptığı açıklamada 11 ayrı adreste korona çıkması nedeniyle karantina başlatıldığını belirtirken Sason Kaymakamlığı 'da bazı evlerde corona çıkması nedeniyle karantina başlatıldığını duyurdu. Sason 'da  Orta Mahallesinde 2, Aşağı Mahallede 1, Dikbayır köyünde 1 ve Tekevler Mahallesinde 1 evde karantina uygulamasının başlatıldığının belirtildiği açıklamada, "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametgahlarında kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi. 

SİVAS 'TA KARANTİNA BAŞLADI

Sivas Valiliği tarafından bir açıklama yapıldı ve sosyal izolasyonu sağlamak, coronavirüs salgının yayılmasının önüne geçmek için Yavşancık Köyü 'nde karantina başlatıldığını duyurdu. 

Korona vakasının görülmesi nedeniyle köyde başlatılan karantina sonrası giriş çıkışlar kapatıldı ve 14 günlük karantina başlatıldı.

GİRESUN 'DA KARANTİNA BAŞLADI

Giresun'un Espiye ilçesinden son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre İlçeye bağlı Kurugeriş ve Çalkaya köylerinde korona vakası çıkması nedeniyle karantina başlatıldığına yer verildi. 

Karantina ile ilgili yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Kaymakam Taner Tengir, Kaymakamlık başta olmak üzere, belediye, toplum sağlığı merkezi, jandarma ve diğer kurumlarla köylerin ihtiyaçlarını karşılama konusunda gerekli tedbirlerin alındığını ifade etti.

Açıklamada karantinanın ikinci bir emre kadar devam edeceğine yer verildi. 

ADIYAMAN 'DA KORONA VAKALARI SONRASI KARANTİNA

Adıyaman'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 28 evde karantina başlatıldı. Konu ile ilgili Valilik 'ten açıklama yapıldı ve bazı vatandaşlarda corona çıkması nedeniyle aşağıdaki mahallelerde bulunan 28 evde karantina uygulamasının başlatıldığına yer verildi:

Alitaşı,

Altınşehir,

Bahçelievler,

Cumhuriyet,

Eskisaray,

Kayalık,

Siteler,

Sümerevler,

Turgut Reis,

Yenipınar,

Yunus Emre,

Yeni mahallesi.

ISPARTA: Yalvaç ilçesine bağlı Bağkonak köyü.

MALATYA: Akçadağ ilçesine bağlı Hıdıruşağı mezrası.

BARTIN: Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir tekstil fabrikasında çalışan 530 işçinin evi.

KAYSERİ: Melikgazi ilçesine bağlı Anafartalar mahallesinde bir hane ile Sarız ilçesine bağlı Çörekdere köyü.

KASTAMONU: Devrakani ilçesine bağlı Alçılar köyü.

ANTALYA: Kemer ilçesinde bulunan 4 yıldızlı bir otelin 18 çalışanını kaldığı lojman.

MALATYA: Battalgazi ilçesine bağlı Yenice mahallesi.

TOKAT: Turhal ilçesine bağlı Kat köyü.

BİLECİK: Osmaneli ilçesine bağlı Selimiye köyünde üç ev.

GÜMÜŞHANE: Merkeze bağlı Kaletaş köyü.

ELAZIĞ: Karakoçan ilçesine bağlı Burç sokak ile Ağa mezrası.

KARABÜK: Yenice ilçesine bağlı Değirmenyanı köyü.

ORDU: Akkuş ilçesine bağlı Çayıralan mahallesi.

SİİRT: Pervari’ye bağlı Yukarıbalcılar köyü ile ilçe merkezindeki Şakiran mahallesindeki bir ev.

KARAMAN: Merkeze bağlı Kalaba köyü.

KÜTAHYA: Simav’a bağlı Hisarardı mahallesinde bir, Dere mahallesinde bir, Öreğler mahallesinde bir ev.

BATMAN: Kozluk ilçesine bağlı Bekirhan beldesinde iki, Konaklı köyünde iki, Samanyolu köyünde bir, Koçaklar köyünde bir, Arıkaya köyünde bir ve ilçe merkezine bağlı dört hane.