Korkutan Haber Geldi: Koronada Bir Mutasyon Daha Tespit Edildi

Son dakika haberi: Koronavirüs salgınında korkutan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre virüsün İngiltere'de bir mutasyon daha geçirdiği öğrenildi.

Korkutan Haber Geldi: Koronada Bir Mutasyon Daha Tespit Edildi

Korkutan haber: Bir mutasyon daha geçirdi.

Koronavirüs hakkında son dakika gelişmesi. İngiltere'den yapılan son dakika açıklamasında virüsün bir mutasyonunun daha tespit edildiğine yer verildi. Söz konusu açıklama az önce  İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock'tan geldi. Yapılan açıklamada, Birleşik Krallık'ta corona virüsünün (koronavirüs) yeni bir varyantının daha tespit edildiğini açıkladı. Bakan Hancock iki vakanın Güney Afrika'dan seyahat edenlerle temaslı olduğunu dünya kamuoyuna duyurdu.

KAYGI VERİCİ

Bir basın toplantısı düzenleyen ve koronavirüs salgınında son durumu basın mensuplarına, kamuoyuna aktaran İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, tespit edilen iki mutasyonu "kaygı verici" olarak nitelendirdi. Hancock, corona virüsünün bu varyantının daha bulaşıcı olduğunu ve daha hızlı yayıldığını ifade etti. 

İngiliz bakan Güney Afrika'da bulunmuş olanların kendilerini karantinaya alması gerektiği yolunda çağrı yaptı.

Geçtiğimiz gün gelen mutasyon açıklaması sonrası AB ülkeleri İngiltere ile uçuşları durdurmuştu.

MUTASYON NEDİR?

Mutasyon ya da değişinim, bir canlının genomu içindeki DNA ya da RNA diziliminde meydana gelen kalıcı değişmelerdir. Mutasyona sahip bir organizma ise mutant olarak adlandırılır. Mutasyonlar, genel olarak germ hattı mutasyonları ve somatik mutasyonlar olmak üzere ikiye ayrılır.