Köpek Eti Satan Restoran Sahibi: Satış Yasaklanırsa İşlerim Düşer

Dünyanın Kâbusu haline gelen Yeni tip koronavirüsün çıkış ülkesi olan Çin'deki yemek alışkanlıkları tepki çekmeye devam ediyor.

Köpek Eti Satan Restoran Sahibi: Satış Yasaklanırsa İşlerim Düşer

Daha önceki uluslararası salgınlarda olduğu gibi Kovid-19'un da çıkış kaynağının vahşi hayvan eti olması Çin'in bu dönemden sonra  köpek, yarasa, maymun eti tüketimini bırakıp bırakmayacağı sorularını beraberinde getirdi.

Virüsün çıkış noktası olan Çin'de halkın beslenme alışkanlıklarında herhangi bir değişiklik olmazken, köpek eti satan bir restoranın sahibi Bangkok Post'a yaptığı aıklamada, kedi ve köpek etinin tüketilmesine yönelik yasakların Çin geneline yayılması halinde işlerinin düşeceğini söyledi.Gizli satıcılardan yavru köpek aldıklarını,gerekli işlemlerden geçirdikten sonra merakılaraına sattıklarını söyleyen restoran sahibi, "Benim geldiğim yer olan Guangxi ve Leizhou'da birçok kişi köpekleri yer. Guangxi'deki bazı insanlar satmak için özel olarak köpek yetiştiriyor. Onları domuz gibi büyütüyor" ifadelerini kullandı. Çinli adam, restorandaki müşteri profilini de şöyle anlattı: "Birçok insan bize köpek eti olup olmadığını soruyor. Ve eğer köpek eti satmazsak, giderler. Çünkü buraya sadece bunu yemek için geliyorlar, başka bir şey için değil." şeklinde konuştu.

Köpek etinin satışının yasaklanması halinde işlerinin yüzde 30-40 oranında düşüeceğini söyleyen adam, Çin'de bazı bölgelerde uygulanmaya başlanan satış yasaklarının kendi bölgesine de gelmesinin ardından köpek eti satışını tamamen bırakacağını, başka şeyler satacağını söyledi.