Kolombiya’da Aşı Skandalı: Ölüler Aşılanmış…

Kolombiya’da hayatını kaybeden 320’den fazla kişinin koronavirüse karşı aşılandığına yönelik kayıt yapıldığı ortaya çıktı.

Kolombiya’da Aşı Skandalı: Ölüler Aşılanmış…

Kolombiya’da kovid aşılarıyla ilgili skandallara bir yenisi daha eklendi. Kolombiya Cumhuriyet Başsavcılığı, ulusal aşı planının veri tabanında tutarsızlıklar olduğunun belirlendiğini, ölülerin aşılanmış olarak kayıtlara geçildiğini açıkladı.

Ulusal aşı planı Mi Vacuna’nın veri tabanında, aşılamanın birinci aşamasında 120 yaş ve üzeri 328 kişiye koronavirüs aşısı uygulanmış gibi gözükürken, aşının ayrıca yaşını doldurmamış bebekler ile 12 yaşından küçük çocuklara da yapıldığına yönelik bilgiler yer aldı.

Aşı raporlarındaki tutarsızlıklar Cumhuriyet Başsavcılığını harekete geçirdi. Başsavcılık Denetmeni Felipe Cordoba, basına yaptığı açıklamada, “Sağlık yetkililerinden daha dikkatli olmalarını bekliyoruz çünkü veri tabanlarını güncellemedikleri için onlara yaptırım uygulamak zorunda kalmak istemiyoruz. Buna ek olarak, ortada hepimiz için gerekli olan aşılama şemasında etkili bir kontrol yok” ifadelerini kullandı.

Kolombiya basını ise sağlık skandallarını manşetten görerek, “Ölüler bile aşılanmış” ifadeleriyle yetkilileri eleştirdi.