Kısıtlamalara Mutasyon Ayarı: Yeni Yasaklar Geliyor

Kısıtlamaların esnetilmesi son günlerde çokça konuşulurken mutasyonlu virüs ve Koronavirüs vakalarında son günlerde yaşanan artış ile birlikte yeni kısıtlamaların gündemde olduğu öğrenildi.

Kısıtlamalara Mutasyon Ayarı: Yeni Yasaklar Geliyor

Son dakika: Yeni yasaklar geliyor.

Koronavirüs ile mücadelede son dönemlerde mutasyon tehlikesi başladı. İngiltere ve Brezilya'da mutasyona uğrayan virüsün Türkiye'de çok sayıda şehirde görülmesinin ardından yeni kararlar gündeme geldi.

VAKA SAYILARI YENİDEN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Geçen haftalarda vaka sayıları 5 binlere kadar gerilemiş ve ciddi azalma görülmüştü. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan koronavirüs tablosuna baktığımızda son günlerdeki vaka artışları dikkat çekiyor. 

9 Şubat korona tablosu şu şekilde:

8 Şubat korona tablosu ise şu şekilde:

7 Şubat korona tablosu ise şu şekilde:

6  Şubat korona tablosu ise şu şekilde:

5 Şubat korona tablosu ise şu şekilde:

3. DALGA TEHLİKESİ

Yapılan son toplantılarda , vaka artışının mutasyon kaynaklı olduğu tartışılırken , vaka artışını toplumsal rahatlamaya ve kurallara dikkat etmemeye başlayanlar da var. Bu durum da yeni yasakları gündeme getirdi.

BÖLGESEL YASAKLAR GELİYOR

Gelen son bilgilere göre hükümet ile bilim kurulu, yapılan toplantılarda bölgesel yasaklar getirmeyi planlıyor. Vaka artışının çok olduğu iller tespit edilir buna göre bir çalışma yapılacağı belirtilirken , vaka sayısının az olduğu bölgelerde kısıtlamların esnetilebileceği bildirildi. Sizce hangi illerde kısıtlamalar kalkmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.