Kısıtlamalar Kaldırılacak mı? Kritik Mesaj Geldi

Koronavirüs kısıtlamaları hakkında son dakika açıklaması geldi. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz yaptığı son dakika açıklamasında kısıtlamaların kaldırılması meselesine değindi.

Kısıtlamalar Kaldırılacak mı? Kritik Mesaj Geldi

Bilim Kurulu üyesinden kısıtlamaların kaldırılması hakkında açıklama.

Okullarla ilgili açıklama geldi ve vakaların az olduğu tüm köylerde yüz yüze eğitime 15 Şubat günü geçileceği, 8 ve 12. sınıflar için ise 1 Mart'tan itibaren yüz yüze eğitime geçileceği bildirildi. Bu açıklama sonrası gözler , kısıtlamaların kaldırılmasına çevrildi. Sokağa çıkma yasağı, mekanların kapalı olması, belirli saatlerde işyerlerinin hizmet vermesi, maske zorunluluğu gibi kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı merak ediliyordu. Konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz açıklamalarda bulundu.

KISITLAMALAR GEVŞETİLECEK Mİ?

Son günlerde sıkça sorulan kısıtlamalar gevşetilecek mi sorusuna yanıt veren Prof. Dr. Yavuz, "Türkiye'de 30-40 binli rakamları görmüştük Kasım ortalarında o döneme göre karşılaştırdığımızda bir kontrolden söz edebiliriz. Şu an 7-8 bin gibi bir vaka bandındayız, açıkçası 5 binlere düşmüşken buralara gelmek bizi biraz kaygılandırıyor. Kaygılanmamızın nedeni sadece rakamlara bakarak değil, biliyorsunuz bir de bu varyant meselesi var. Özellikle varyant 1 dediğimiz bulaşıcılık özelliği yüksek olan hatta hastalandırdığı kişilerde de ölüm oranının daha yüksek olduğuna dair güçlü kanıtlar çıkan varyant bizleri kaygılandırıyor. Çünkü eğer bu varyant yüzünden bu iş artıyorsa önümüzdeki süreçte mevcut önlemlerle bu varyantı kontrol altına almamız pek mümkün olamıyor. O nedenle biraz kaygılanıyoruz ve mevcut önlemleri gevşetmemeyi öneriyoruz herkese" ifadelerini kullandı ve kısıtlamaların bugünlerde gevşetilmesinin zor olduğu mesajını verdi.

Zira Bilim Kurulu'nda kısıtlamaların gevşetilmesi meselesinin gündeme gelmesi durumunda olumlu açıklamalar gelirdi. Ancak daha önce de açıklama yapan bilim kurulu üyeleri, kısıtlamaların gevşetilmesinden değil daha da sıkılaştırılmasından yana. Sizce kısıtlamalar gevşetilmeli mi? Yorum kısmı aşağıda.

AŞIDA YAN ETKİ GÖRÜLDÜ MÜ?

Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Türkiye'de şimdiye kadar aşı olan kişilerde yan etkinin görülüp görülmediği sorusuna da yanıt verdi. Yavuz yaptığı açıklamada şimdiye kadar 2 buçuk milyon aşı yapıldığını ve şimdiye kadar istenmeyen bir yan etkinin görülmediğini söyledi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA