Kırmızı İl Sayısı Arttı: Korkutan Tam Kapanma Açıklaması

Son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre tam kapanma olabileceği, kırmızı il sayısının 39'a çıktığına yer verildi.

Kırmızı İl Sayısı Arttı: Korkutan Tam Kapanma Açıklaması

Kırmızıya dönen il sayısı yükseldi. Tam kapanma gelebilir.

Hürriyet gazetesinden Meltem Özgenç bir yazı kaleme aldı. Geçtiğimiz Cumartesi günü yayımlanan 100 binde vaka sayısı haritasını değerlendirdi ve 14 şehrin kırmızıya döndüğünü, kısıtlamaların yakın zamanda yeniden gelebileceğini söyledi. 

ŞIRNAK TEK KALDI

100 binde vaka oranı en düşük olan il Şırnak olarak kaldı. Geçen ay 26 şehir maciydi ancak şimdi tek kaldı. 

İSTANBUL'DA VAKA SAYISI

Vaka sayısına baktığımızda İstanbul öne çıkıyor. Geçen ay harita ilk açıklandığında İstanbul'da 100 binde 60 vaka olurken 2 gün önce açıklanan vaka tablosunda 100 binde 251 'e çıktı. İstanbul'daki vaka sayısı 38 bin 811 oldu.

ANKARA'DA VAKA SAYISI

Ankara'da 100 binde vaka sayısı 107 oldu. Buna göre Ankara'da şimdi 6 bin 116 oldu. 

İZMİR'DE VAKA SAYISI

100 binde 111 olan İzmir'de vaka sayısı 4 bin 878.

SAMSUN ZİRVEDE

100 binde vaka sayısına göre ilk sırada Samsun bulunuyor. Samsun'da 100 binde 508.97 vaka oranı var. Net vaka sayısı ise 6 bin 902.

TEK MAVİ İL KALDI

Açıklanan son tabloya baktığımızda;

mavi olan il sayısı 1

11 il sarı,

30 il turuncu,

39 il kırmızı

Açıklama yapan Şırnak İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Başıbüyük, şunları söyledi:

"Şırnak il geneli şu anda günlük vakalarımız 7-10 civarı seyretmektedir, hastanede yatan aktif vaka sayımız ise 11. Bu düşüş aslında uzun süredir böyle devam ediyor. Test başına pozitiflik oranımız şu anda yüzde 2-3 civarında. Biz bu düşüşü temelde yoğun olarak çalışan saha ekiplerine borçluyuz. Gerek temaslı tespiti yapan ekipler olsun gerekse evde numune alan ve hastalara ilaç ulaştıran mobil ekiplerimiz olsun sahada hep çok hızlı ve aktif bir şekilde çalışıyor.

Ayrıca il geneli bilgilendirme ekiplerimiz yüksek tempoyla çalışıyor. Bu ekipler özellikle nüfus yoğunluğunun olduğu çarşı pazar gibi yerlerde esnaf esnaf dolaşarak insanları maske, mesafe ve aşı konusunda bilgilendiriyor. Uyguladığımız bir diğer önemli yöntem de vaka yoğunluğunun olduğu ilçelerimizde adeta seferberlik ilan ederek yoğunlaşmak ve salgının diğer ilçelere sıçramasını önlemek."

TAM KAPANMA GELEBİLİR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener bir son dakika açıklamasında bulundu ve tam kapanma uyarısında bulundu. Kırmızı il sayısının oldukça yükselmesi sonrası konuşan Şener, "Avrupa'da olduğu gibi Türkiye de çok büyük olasılıkla üçüncü dalganın içerisinde. Bu tırmanış trendi daha devam edecek olursa, Türkiye'nin tamamen kapanması dahi söz konusu olabilir"  dedi.