Kırıkkale'de Korkutan Rakam: 1929 Kişi Karantinaya Alındı

Son dakika haberi: Koronavirüs tedbirleri kapsamında il ve ilçe ile köy girişlerinde yapılan kontrollerde birçok kişide farklı semptomlar görüldü. 1929 kişi karantinaya alındı.

Kırıkkale'de Korkutan Rakam: 1929 Kişi Karantinaya Alındı

Son dakika : Kırıkkale 'de korkutan rakam.

Kırıkkale Valiliği bir son dakika açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada Corona tedbirleri kapsamında il ve ilçe girişlerinde belirlenen noktalarda yapılan incelemeler ve bazı tespitler sonucu kent genelinde 1929 vatandaşın 14 gün süre ile evde karantina altına alındığını duyurdu. 

İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan karar son dakika olarak duyuruldu. Yayımlanan açıklamada, diğer şehirlerden Kırıkkale 'ye ve özellikle köylere binlerce vatandaşın geldiği bildirildi. Girişlerde yapılan incelemeler ve kontroller sonucu binlerce kişinin ateşlerinin yüksek olduğu ve farklı semptomlar gösterdiği bildirildi. 

Söz konusu açıklamada, "İl ve ilçe girişlerinde alınan tedbirler ve aynı zamanda tespitler sonucu ilimizde bin 929 vatandaşımıza evde 14 gün süre ile gözetim tedbiri uygulanmaktadır. Bu tedbirlerin yerine getirilip getirilmediği hem sağlık, hem de jandarma ve emniyet birimlerimizce kontrol edilmektedir. Bu çerçevede; gözetim tedbiri uygulananlara onam formu imzalattırılarak, olası ihlal durumlarında kendilerine gerekli cezai işlem yapılacağı bildirilmektedir. Lütfen hareket etmeyelim, evimizde kalalım. Hem kendimizi, hem de başkalarını riske atmayalım" ifadelerine yer verildi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA