Kan Grubuna Göre Koronavirüs Riskleri Belirlendi! En Riskli Grup Açıklandı

İtalya ve İspanya'dan 1610 koronavirüs hastasının kan örnekleri üzerinde yapılan incelemelerde, belirli kan gruplarına sahip kişilerin yeni tip koronavirüsü daha ağır geçirme riski araştırıldı.

Kan Grubuna Göre Koronavirüs Riskleri Belirlendi! En Riskli Grup Açıklandı

Yapılan araştırmalara göre en riskli kan grubu 'A' grubu oldu. almanya ve Norveçte'de yapılan bir araştırmada, bazı kan gruplarına sahip kişilerin kovid-19 virüsüne yakalanma riskinin daha yüksek olduğu belirlendi. İlgili araştırmada A grubundan kişilerin koronavirüse yakalanma riski daha yüksek. 0 Kan grubuna sahip insanlarda ise bu oran daha düşük. Henüz hakem incelemelerinden geçmeyen araştırmayı sürdüren bilim insanları, belirli kan grubuna sahip olmak ile kovid-19 sürecini daha ağır keçirmek arasında doğrudan bir neden sonuç ilişkisi kurulabilmesi için daha fazla araştırma yapılması gerektiğini söylüyor.

Fakat ABD ve Çin'de de benzer araştırmaların yapılması, A grubuna sahip kişilerin koronavirüsten daha çok, 0 kan grubunun ise daha az etkilendiği açıklanmıştı. İlgili araştırmalarda A kan grubuna sahip hastaların oksijene ihtiyaç duyma ve solunum cihazına bağlanma oranı diğer gruplara göre %50 oranında daha fazla olarak öne çıkmıştı. 0 grubu hastaların ise diğer gruplara göre %35 daha az riskli olduğu iddia edilmişti.