Kadınlar Buna Dikkat! Makyaj Malzemesi Nedeniyle 35 Kişiye Koronavirüs Bulaştı

Ordu Büyükşehir Belediyesi Koronavirüs Kriz Masası üyesi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayık, kentte bir düğünde aynı makyaj malzemesini kullanan 30-35 kişiye koronavirüs bulaştığını söyledi.

Kadınlar Buna Dikkat! Makyaj Malzemesi Nedeniyle 35 Kişiye Koronavirüs Bulaştı

Ordu'da yerel bir televizyon kanalında koronavirüsle ilgili çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Dr. Faik Ayık, koronavirüsün yayılma şekilleri hakkında önemli uyarılarda bulundu. Şehir genelinde en çok yayılımın düğün, taziye ziyareti, mevlit gibi kalabalık insan topluluklarının bir arada bulunduğu etkinliklerde meydana geldiğini belirten Dr. Ayık, 24 Temmuz'da Saraycık Mahallesi'ndeki karantina uygulamasını hatırlatarak, "Düğün, cenaze, nişan ve mevlit gibi organizasyonlarda çok çok dikkat etmek gerektiğini, yakın temaslardan kaçınılmasını özellikle söyledik. Örnek olarak Saraycık Mahallesi’nde bir karantina uygulaması oldu. Oradaki düğünde İstanbul'dan gelen pozitif kişinin makyaj malzemesinin 20 kişi tarafından kullanılmasından dolayı yaklaşık 30-35 kişi pozitif oldu" diye konuştu.

Başka yerlerde de benzer durumlar olduğunu belirten Dr. Faik Ayık, kurban bayramı ve Ordu'da fındık mevsiminin de koronavirüs vakalarının artışında rol oynadığını , vatandaşların tedbirlere uyarak koronavirüsün yayılımını azaltmasının mümkün olduğunu söyledi.