Kabine Toplantısının Tarihi Belli Oldu! Kısıtlamalar Gevşetiliyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün yaptığı açıklamanın ardından koronavirüs tam kapanma sürecinin sona ereceği de netleşmiş oldu.  Kısıtlamaların ardından ihtiyatlı gevşemeye gidileceğinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ne zaman yapılacağını da açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle gerçekleşen bayramlaşmada, koronavirüs salgınına ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu.

Kabine Toplantısının Tarihi Belli Oldu! Kısıtlamalar Gevşetiliyor...

TAM AÇILMA OLMAYACAK

Salgında 60 binli vakalara gelinmesinin ardından alınan tam kapanma kararının 17 Mayıs itibariyle sona ereceğini hatırlatan Erdoğan, Mayıs sonuna kadar tedbirlerin gevşetileceğini fakat bunun tam açılma olmayacağını, ihtiyatlı bir gevşemeye gidileceğini belirtirken, Haziran ayında daha rahat bir sürecin Türkiye'yi beklediğini söyledi. 

CUMHURBAŞKANLIĞI KABİNESİ PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANACAK

Erdoğan, Pazartesi günü gerçekleşecek Kabine toplantısının ardından alınan kararları ulusa sesleniş konuşmasıyla duyuracak.


Erdoğan ne söyledi?

"Milletimize söz verdiğimiz şekilde, Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme takvimimizi uygulamaya başlıyoruz. Bu konudaki detayları Kabine toplantımızın ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz Mayıs ayı sonuna kadar nispeten ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmektir. Haziran ayı ile birlikte günlük hayatı daha da rahatlatacak şekilde tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz. Milletimin şundan emin olmasını istiyorum. Salgının ülkemize sirayet ettiği 2020 Mart ayından beri, aldığımız tedbirlerin tek amacı 84 milyon vatandaşımızın her birinin sağlığını, hayatını, geleceğini korumaktır. Mecbur olmadığımız hiçbir tedbire başvurmadık, başvurmayacağız. Aldığımız tedbirleri de vatandaşımızın işine, aşına , ekmeğine zarar vermeyecek şekilde uygulamaya özen gösteriyoruz. Amacımız, sürecin en az hasarla , en az kayıpla atlatılabilmesini sağlamaktır."