Japonya'da Koronavirüs İlacının Seri Üretimi için İzin Başvurusu

Japonya Sağlık Bakanlığı'nın ilaç ihtiyacının aciliyetini göz önüne alarak, kullanım izni başvurusunu mümkün olan en kısa sürede değerlendireceğini açıkladı.

Japonya'da Koronavirüs İlacının Seri Üretimi için İzin Başvurusu

Japonya'nın koronavirüs tedavisinde umut olarak gördüğü antiviral ilaç Avigan'ın hastalar üzerinde kullanılabilmesi için yürütülen çalışmalarda önemli bir aşamaya gelindi. Toyama Chemical Co. tarafından grip ilacı olarak geliştirilen Avigan'ın virüs tedavisinde kullanılmasına yönelik gerekli yasal izin bvaşvuruları Japonya yönetimine bildirildi.

Şirket, bilinen olası yan etkilerin dışında ilaçta herhangi bir güvenlik endişesi olmadığını belirtirken, Japon Sağlık Bakanı Tamura ise bakanlığın nihai karar vermeden önce ilaç güvenliğini dikkatle değerlendireceğini söyledi. Sağlık Bakanlığı, ilaç ihtiyacının aciliyetini göz önüne alarak kullanım iznini mümkün olan en kısa sürede değerlendirecek. Japonya Sağlık Bakanlığı'nın ilaca müsaade etmesi halinde Avigan isimli antiviral ilça, Remdesevir ile Deksametazon'un ardından ülkede izin verilen 3'üncü ilaç olacak.