İzmir'de Sinema Salonlarının 1 Mart'ta Açılacağı Duyurulmuştu! Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi...

İzmir'de pandemi kısıtlamalarının ardından 1 Mart 2021 tarihi itibariyle yeniden açılması planlanan sinema salonları için yeni karar alındı. Sinema salonlarının açılışı 1 Nisan'a ertelendi.

İzmir'de Sinema Salonlarının 1 Mart'ta Açılacağı Duyurulmuştu! Koronavirüs Nedeniyle Ertelendi...

İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu , İzmir Valisi Köşger'in başkanlığında toplandı. Toplantı sonrasında yapılan bilgilendirmede, 1 Mart'ta açılması planlanan sinema salonlarının 1 Nisan'a kadar kapalı tutulması yönünde karar alındığı kaydedildi. 

VALİLİK AÇIKLAMASINDA HANGİ İFADELER YER ALDI?

İzmir Valiliği'nin resmi hesaplarından da konuya ilişkin bilgilendirme yapılırken, yapılan açıklamada, "İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 24.02.2021 tarihli ve 3135 sayılı sinema salonlarının faaliyetlerinin ertelenmesi konulu Genelgesi ile gelinen aşamada gerek sektörün bu yöndeki talepleri gerekse Kültür ve Turizm Bakanlığıyla yapılan görüşmeler sonucunda salgınla mücadelede alınan tedbirlerin devamının sağlanması ve desteklenmesi amacıyla sinema salonlarının faaliyetlerine 01.04.2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağı değerlendirilmiştir" denildi.