İYİ Partili Türkkan: 14 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilmeliydi

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, dün ilan edilen sokağa çıkma kısıtlamaları ve yeni önlemlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Partili Türkkan: 14 Günlük Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edilmeliydi

Sokağa çıkma konusunda esnaf ve çalışanın durumunun düşünülmeden destek verilmeden alındığını söyleyen Türkkan, sokağa çıkma kısıtlamasının 14 gün olması gerektiğini söyledi. 

Türkkan, "Ülkemizde, ne yazık ki hâlâ yüksek olan vaka sayılarının ardından, dün, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeni tedbirler açıklandı. Bizim de salgının başından bu yana söylediğimiz "on dört günlük kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması" şeklinde bir karar maalesef, yine çıkmadı. Yine, ne yazık ki yetersiz kararlar alındı. Umarız, bu konudaki eleştirilerimizde haklı olmayız ve önlemler yeterli olur; vaka, hasta ve vefat sayılarımız düşer. Sokağa çıkma yasağı konusunda, esnafın, çalışanın durumunu hiç düşünmeden, onlara en ufak bir katkı yapmadan alınan önlemlerin vatandaşın derdini bilmemezliğin örneği olduğunu düşünüyorum. Dün, Sayın Cumhurbaşkanı konuşurken "Konuşmanın sonunda yine bir IBAN numarası gelecek mi?" diye korkmaya başladım. Yani "Tedbirler kapsamında bir IBAN daha gönderebilir." diye ürkmeye başladım. Bu konulara daha ciddi yanaşmak lazım, Türk insanının meselelerine daha ciddi yaklaşmak lazım. " diye konuştu.

Aşı konusunda da değerlendirmelerde bulunan Türkkan, "Özellikle, Avrupa ülkeleri aşı için nüfusuyla orantılı sipariş verirken Hükûmetimiz, 85 milyonluk ülkemiz için ilk aşamada sadece 10 milyon aşının geleceğini açıklamış.Buna karşılık, nüfusu bizim kadar olan Almanya 300 milyon, nüfusu bizden az olan İspanya ise 150 milyon aşı siparişi vermiş. Aşının çift doz vurulması gerektiğini dikkate aldığımızda, 170 milyon aşıya ihtiyacımız olduğu aşikâr. Ne yazık ki Hükûmet, aşıyı almakta geç ve yetersiz kalmıştır. Dünya aşılanıp sağlığına kavuşurken bizim vatandaşımız kaderine mahkûm bir şekilde beklemek zorunda kalacaktır." diye konuştu.