İyi Haberler Gelmeye Başladı! 5 Ülkede Hayat Normale Dönüyor

Yeni tip koroanvirüs pandemisinden en fazla etkilenen kıta olan Avrupa'da hayatın normale döndürülmesi için çalışmalar başlıyor.

İyi Haberler Gelmeye Başladı! 5 Ülkede Hayat Normale Dönüyor

Almanya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya gibi ülkeler bu haftanın ardından normalleşmeye yönelik adımlar atmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda yasaklamaların kademeli olarak kaldırılması, toplu taşımanın açılması söz konusu olacak.   110 binin üzerinde covid-19 hastası olan Almanya'da şimdiye kadar 2 bin 300 kişi hayatını kaybederken, Almanya'da yaşamını yitirenlerin yaş ortalaması 80 olarak açıklandı.

Ülke genelinde vaka sayısının düşmesinin ardından önümüzdeki günlerde seyircisiz futbol maçlarının başlatılabileceği belirtiliyor. Ülke genelinde seyirciyle maç ise şimdilik beklentiler dışında. İsviçre'de de meclis şimdiye kadar 22 bin 800 vakanın görüldüğü ülkede 26 Nisan'da başlayarak kademeli olarak yasaklamaları düşürme eğiliminde.

 Belçika'da yeni tip koronavirüse yönelik önlemler 19 Nisan'dan itibaren azalmaya başlayacak, hükümet 3 Mayıs'a kadar sürenin uzayabileceğini fakat bunun şimdilik söz konusu olmadığını bildirdi. Hollanda ise 28 Nisan'da açılacak. Hollanda'da bu tarihe kadar kuaförler, cafeler, eğlence mekanları kapalı tutulacak. Eğlence mekanlarının açılışı için bir tarih belirlendi. Hollanda hükümeti 1 Haziran'da eğlence mekanlarını açacak.