İyi Haber Geldi: Bu Sprey Koronaya Karşı 24 Saat Koruyor

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüse karşı aşı müjdesi beklenirken sprey açıklaması geldi. Columbia Üniversitesi'nde geliştirilen bir spreyin koronaya karşı 24 saat koruma sağladığına yer verildi.

İyi Haber Geldi: Bu Sprey Koronaya Karşı 24 Saat Koruyor

Koronada iyi haber: 1 gün koruyor.

Amerika Birleşik Devletleri 'nden bir son dakika haberi geldi. Gelen son dakika bilgisine göre koronaya karşı etkili bir sprey bulunduğu bildirildi. Amerika Birleşik Devletleri'nde Columbia Üniversitesi'nde araştırmacılar dikkat çeken bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmada koronaya karşı 24 saat koruma sağlayan bir sprey geliştirildiğine yer verildi. 

Spreydeki bileşik - Anne Moscona , MD ve Pediatri Bölümü profesörleri ve Ev Sahibi-Patojen Etkileşimi Merkezi direktörleri PhD Matteo Porotto tarafından geliştirilen bir lipopeptid - yeni koronavirüsün konakçı hücrelere girmesini önlemek için tasarlandı.

GELİNCİKLER ÜZERİNDE DENEME YAPILDI

Columbia Üniversitesi 'nde yapılan çalışmalarda gelincikler üzerinde deneme yapıldığına yer verildi. 6 gelincik üzerinde yapılan denemede bazı gelinciklere spreyin uygulandığı, bazılarına uygulanmadığına yer verildi. Sprey uygulanan ve uygulanmayan gelinciklere  coronavirüs enjekte edildiği , daha sonra hepsinin aynı kafeste tutulduğuna yer verildi.

24 saatlik araştırmada sprey uygulanan gelinciklere corona bulaşmadığının tespit edildiğine yer verildi. 

İNSAN DENEYLERİ YAPILACAK

Hayvanlar üzerinde yapılan denemenin başarılı olmasının ardından insan deneyleri yapılacak. İnsan deneylerinde de başarılı olunmasının ardından sıra seri üretime gelecek. Bunun okullarda öğrencilere, kamu kurumlarındaki personellere uygulanabileceği, üretimine onay çıkması durumunda her gün kullanılabileceğine yer verildi.

FİYATI NE KADAR OLACAK?

Diyatı yüksek olmayacak. Düşük gelirli bölgelerde de kullanılacağına yer verildi. Antiviral lipopeptitin üretimi ucuzdur, uzun bir raf ömrüne sahiptir ve soğutma gerektirmez. Bu özellikler, monoklonal antikorlar dahil olmak üzere geliştirilmekte olan diğer antiviral yaklaşımlardan farklı olmasını sağlar. Yeni nazal lipopeptid, COVID'nin Amerika Birleşik Devletleri'nde ve küresel olarak yayılmasını durdurmak için ideal olabilir; taşınabilir ve istikrarlı bileşik, özellikle kırsal, düşük gelirli ve ulaşılması zor nüfuslarda anahtar olabilir.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA