İtalya'da Koronavirüs Ölümleri Nedeniyle Morglarda Yer Kalmadı, Cenazeler Askeri Araçlarla Taşınıyor!

Koronavirüs ölümlerinin 3 bine dayandığı, vaka sayısının da 35 bini aştığı İtalya'da koronavirüsten en çok etkilenen kentlerden birisi olan Bergamo'da cenaze işlemlerine yetişilemiyor.

İtalya'da Koronavirüs Ölümleri Nedeniyle Morglarda Yer Kalmadı, Cenazeler Askeri Araçlarla Taşınıyor!

Dün akşam saatlerinde çok sayıda cenazenin askeri araçlarla başka kentilere taşınmaya başlandığı öğrenildi. Lombardiya bölgesindeki Bargamo kentinde mezarlık yakınında dizili askeri araçların görüntüleri yerel medyada da büyük yankı uyandırdı. Bargamo'da hayatını kaybedenlerin cenaze yakma işlemi için çok sayıda tabut biriktiği görülürken, sayının günden güne artması nedeniyle bazı cenazelerin ilgili işlem için başka şehirlere götürüldüğü öğrenildi.

İtalyan basını, Bargamo'da hem kremasyon fırınının hem de morgun cenaze kapasitesini çok aştığını yazdı. Kremasyon, yaygın olarak başvurulan bir cenaze işlemi. Koronavirüs nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde cenaze törenlerinin de yasaklanması nedeniyle cenaze işlemleri, çok az kişinin katılımlarıyla gerçekleşiyor.

Hayatını kaybedenlerin bazılarının yakınlarının da karantinada olması nedeniyle cenazelerin çoğuna aile yakınlarının da katılamadığı gözlemleniyor.